News

Komentari 33

Potresi u strankama: Škibola napustio Živi zid, a Žagar SDP

Potresi u strankama: Škibola napustio Živi zid, a Žagar SDP

Marin Škibola, najmlađi zastupnik Hrvatskog sabora, napustio je u četvrtak stranku Živi zid. Tomislav Žagar također je postao nezavisni zastupnik i šokirao SDP napuštanjem stranke nakon više od 17 godina

Marin Škibola, najmlađi zastupnik Hrvatskog sabora, napustio je u četvrtak stranku Živi zid s kojom je i zasjeo u saborsku klupu. Postao je nezavisni zastupnik, piše na stranici Sabora, a pridružio se bivšim Mostovcima Ivanu Lovrinoviću, Ivici Mišiću i Juri Martinoviću te njihovom Klubu Promijenimo Hrvatsku. 

- Radi se o promijeni Kluba što smo dogovorili koalicijskim sporazumom prije izbora, kada smo nastupili kao koalicija. Privremeno ću biti nezavisni zastupnik u Klubu partnera iz koalicije, budući da Živi zid trenutno radi na transformaciji iz političkog pokreta u političku stranku, a dok se to ne dogodi djelovat ću u koalicijskom klubu - objasnio je Marin Škibola.

I SDP potresaju izlasci zastupnika iz stranke. Tomislav Žagar također je postao nezavisni zastupnik i šokirao SDP svojim napuštanjem stranke nakon više od 17 godina. O razlozima se oglasio priopćenjem, a najveći motiv za napuštanje stranke, istaknuo je Žagar, je Slavonija za koju ni jedna politička opcija nije dovoljno napravila.

- Više od 17 godina član sam SDP-a i vjerovao sam u ideje i program koji zastupa. Moram biti iskren i prema sebi i prema biračima, danas se više ne osjećam dobro kao član te stranke. Sam gubitak izbora jasna je poruka građana što misle o nama te je jasna poruka njihovog nezadovoljstva stanjem unutar stranke. Osim toga, osjećam golemo nezadovoljstvo među članovima. Upravo zato odlučio sam najprije podnijeti ostavku na mjesto županijskog predsjednika SDP-a, a potom započeti sa samostalnim odnosno nezavisnim djelovanjem u Hrvatskom saboru. SDP je postao podijeljena stranka, a ja ne želim biti ni na jednoj strani. Osjećam da sam došao do kraja svog puta u toj stranci i da je vrijeme da krenem djelovati samostalno. Smatram da nijedna politička opcija nije dovoljno napravila za Slavoniju. U svakodnevnom kontaktu s ljudima osjećam veliko razočarenje mnogih građana, pa čak i mojih prijatelja, općenito u politiku i političko djelovanje. Mišljenja sam da puno više mogu učiniti kao nezavisni zastupnik za ljude, a najvećim dijelom za mlade koji masovno napuštaju Slavoniju, nego kao član tako velike stranke u kojoj se potrebe malih ljudi i napuštene Slavonije više ne čuju. Želim okupiti ljude na području Virovitičko-podravske županije, pa onda i Slavonije i Baranje u cijelosti, koji poput mene smatraju da su potrebne korjenite promjene u političkom djelovanju na dobrobit stanovnika slavonskih županija te im vratiti nadu u zastupničko mjesto, što je najodgovorniji posao u državnoj službi jer predstavlja upravo one koji su nam dali glas da se borimo za njih - napisao je u priopćenju.

Sinčić: To je normalna unutarkoalicijska koalicija

Ivan Vilibor Sinčić komentirao je aktualne rošade u stranci.

- To je unutarkoalicijska rotacija kakvih je bilo i kakvih će biti unutar Jedine opcije. Goran Aleksić će ući u naš klub iz Kluba Promijenimo Hrvatsku - kaže predsjednik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić.

 

Najčitaniji članci