Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Potvrdili optužnicu: Dr. Diklića terete za smrt deset pacijenata

Uz kaznu zatvora, Odvjetništvo traži i da se Dikliću izrekne sigurnosna mjera zabrane obavljanja djelatnosti liječnika specijalista kirurgije u trajanju od 10 godina

Davor Špehar/PIXSELL
Foto: Davor Špehar/PIXSELL
110 komentara

Vijeće bjelovarskog Općinskog suda na ročištu održanom u utorak potvrdilo je optužnicu Općinskog državnog odvjetništva kojom se poznati bjelovarski kirurg dr. Davorin Diklić (58), tereti za počinjenje 12 teških kaznenih djela protiv zdravlja ljudi. 

Deset pacijenata umrlo, a kod dvoje zdravlje teško narušeno

U optužnici se navodi, kako je uslijed njegovih liječničkih pogrešaka umrlo deset pacijenata, a kod dva pacijenta je došlo do teškog narušavanja zdravlja

Odvjetništvo uz kaznu zatvora traži da se Dikliću izrekne sigurnosna mjera zabrane potpunog obavljanja djelatnosti liječnika specijalista kirurgije u trajanju od deset godina.  Diklić je 20. lipnja prošle godine uhićen i nekoliko dana zadržan u Istražnom zatvoru u Bjelovaru nakon čega je pušten da se brani sa slobode.  

Uskoro se očekuje suđenje

Nakon višemjesečne opsežne istrage, Općinsko državno odvjetništvo, je 9. prosinca prošle godine podignulo optužnicu, koja je u utorak potvrđena. Tako se može očekivati da će uskoro na bjelovarskom Općinskom sudu započeti najveći sudski progon jednog liječnika ikada zabilježen u domaćem pravosuđu.

Možda vas zanima i ovo:
Message