Obavijesti

News

Komentari 2

Povjerenstvo otvorilo predmete protiv Lackovića i Kustića

Povjerenstvo otvorilo predmete protiv Lackovića i Kustića
1

Povjerenstvo je izvijestilo i da je otvorilo predmet protiv zastupnika Kustića u kojem će ispitivati je li dužnosnik u izvješću o imovinskom stanju pravovremeno prijavio sat čija vrijednost je veća od 30.000 kuna

VIDEO

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa u srijedu je izvijestilo da je 'otvorilo predmete' protiv saborskih zastupnika Željka Lackovića, jer je kao član Državnog sudbenog vijeća (DSV) sudjelovao u odlučivanju o napredovanju suca koji je presudio u korist njegove supruge, te ličkog HDZ-ovca Marijana Kustića zbog neprijavljenog vrijednog sata.

U odgovoru Hini povjerenstvo je navelo da je nakon saznanja stečenih iz medija „otvorilo predmet protiv dužnosnika Željka Lackovića, zastupnika u Hrvatskom saboru, u povodu okolnosti da je kao član Državnog sudbenog vijeća sudjelovao u odlučivanju o napredovanju suca koji je prethodno donio odluku o odšteti u korist supruge navedenog dužnosnika“.

Lacković je u utorak kazao da nije bilo potrebe da se izuzme sa sjednice DSV-a na kojoj je podržao unaprjeđenje suca koji je njegovoj supruzi nedavno dosudio odštetu od 40.000 kuna zbog duševnih boli nanesenih tekstom u Podravskom listu.

U izjavi Hini Lacković je kazao da njegovo sudjelovanje na sjednici DSV-a ni na jedan način nije moglo utjecati na konačni rezultat izbora koprivničkog općinskog suca Alena Goluba sucem Županijskog suda u Bjelovaru.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Povjerenstvo je izvijestilo i da je otvorilo predmet protiv zastupnika Kustića u kojem će ispitivati je li dužnosnik u izvješću o imovinskom stanju pravovremeno prijavio sat čija vrijednost je veća od 30.000 kuna.

Uoči nedavnih lokalnih izbora u Lici mediji su objavili da je Kustić tek nakon novinarskog upita prijavio sat koji navodno vrijedi oko 48.000 kuna, a za koji tvrdi da ga je dobio od obitelji i da nije znao njegovu vrijednost.

"U odnosu na medijske natpise kojima se problematizira način financiranja sudjelovanja pojedinih ministara, članova Hrvatske demokratske zajednice, na skupovima koji su održani u sklopu izborne promidžbe u povodu izbora za članove Županijske skupštine Ličko-senjske županije te gradskih i općinskih vijeća pojedinih jedinica lokalne samouprave, kao i vezano za natpise o korištenju službenih prostorija Ličko-senjske županije za potrebe izborne promidžbe", povjerenstvo je izvijestilo da je financiranje izborne promidžbe, sukladno Zakonu o financiranju političkih aktivnosti i izborne promidžbe, u nadležnosti Državnog izbornog povjerenstva.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina