News

Komentari 3

Povjerenstvo za sukob interesa postupa protiv Dinka Čuture

Povjerenstvo za sukob interesa postupa protiv Dinka Čuture

Postupak su pokrenuli zbog moguće povrede članka koja proizlazi iz istovremenog obnašanja dužnosti ravnatelja Hrvatskog državnog arhiva i obavljanja poslova direktora trgovačkog društva AGM d.o.o.

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa pokrenulo je u petak postupak protiv ravnatelja Hrvatskog državnog arhiva Dinka Čuture zbog moguće povrede Zakona o sprječavanju sukoba interesa (ZSSI) jer je propustio pravodobno podnijeti izvješća o imovinskom stanju povodom stupanja na dužnost ravnatelja Hrvatskog državnog arhiva.

Povjerenstvo je protiv Čuture prokrenulo postupak i zbog moguće povrede članka koja proizlazi iz istovremenog obnašanja dužnosti ravnatelja Hrvatskog državnog arhiva i obavljanja poslova direktora trgovačkog društva AGM d.o.o., u razdoblju od stupanja na dužnost 11. svibnja 2017. do 11. rujna 2017.

Također, postupak je pokrenut i zbog moguće povrede članka koja proizlazi iz istovremenog obnašanja dužnosti ravnatelja Hrvatskog državnog arhiva i primanja naknade za obavljanje poslova člana Upravnog odbora udruge Autoklub Siget, doznaje se u Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa.

Najčitaniji članci