News

Komentari 32

Požar kod Dubrovnika: 'Vatra je započela s dva različita mjesta, postojala je stanovita namjera'

Požar kod Dubrovnika: 'Vatra je započela s dva različita mjesta, postojala je stanovita namjera'

To je ono što smo rekli MUP-u, čim smo došli na mjesto požara smo primijetili da je vatra započela s dva različita mjesta, razdvojena nekakvih 50 metara, kaže vatrogasni zapovjednik Stjepko Krilanović

Postojala je stanovita namjera za započeti požar, rekao je u ponedjeljak za Dnevnik.hr zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe u Dubrovniku Stjepko Krilanović.

Neovisno o tome što su izgubili kolegu, posao ide dalje.

- Svakako sadašnje stanje mora biti tragično, i u ovakvoj situaciji ne možete uvijek pokrenuti smjenu da odradi dobar posao - rekao je Krilanović.

S obzirom na težinu situacije, pričao je i o nužnoj profesionalnoj pomoći.

- Vatrogasac treba biti jak, i mentalno i fizički. Vjerujem da ćemo uspjeti odraditi sve poslove. Dva psihologa nam stižu, preko Hrvatske vatrogasne zajednice...Vatrogasci su malo čudan svijet, malo zaziru od toga, ali evo ja sam imao dobra iskustva s tim, i uz dobar pristup, mislim da će im psiholozi pomoći - rekao je Krilanović.

Istraga u ovaj požar traje, a vatrogasci su, čim su stigli na mjesto događaja, primijetili nešto čudno.

- To je ono što smo rekli MUP-u, čim smo došli na mjesto požara smo primijetili da je vatra započela s dva različita mjesta, razdvojena nekakvih 50 metara. Dakle, postojala je stanovita namjera za započeti požar, i nadam se da će istraga biti učinkovita - rekao je Krilanović.

A kažu i kako vatrogasac nikad ne umire, on vječno živi u srcima onih koje je spasio.