News

Komentari 2

Požar na Ugljanu izbio zbog otvorenog plamena ili gorivih tvari. Morali evakuirati bolnicu

Požar na Ugljanu izbio zbog otvorenog plamena ili gorivih tvari. Morali evakuirati bolnicu

Požar na Ugljanu izbio je u ponedjeljak oko 15,20 sati, a vatra se brzo proširila na borovu šumu te objekte Psihijatrijske bolnice. Nagorjelo je nekoliko krovišta na skladišnim objektima bolnice

Zadarska policija utvrdila je očevidom požara na Ugljanu, kako je uzrok  'djelovanje otvorenog plamena ili dijelova gorivih tvari, dok je materijalna šteta još neutvrđena', priopćila je u srijedu Policijska uprava zadarska.

Požar na Ugljanu izbio je u ponedjeljak oko 15,20 sati, a vatra se brzo proširila na borovu šumu te objekte Psihijatrijske bolnice. Na terenu su odmah izašle sve raspoložive vatrogasne snage s otoka Ugljana i Pašmana te vatrogasci iz Zadra, kao i dva kanadera protupožarnih snaga OS RH. Požar je oko 18 sati stavljen pod nadzor i lokaliziran, a kako je za Hinu tada rekao zapovjednik županijski vatrogasni zapovjednik Matej Rudić, nagorjelo je nekoliko krovišta na skladišnim objektima bolnice. Pacijenti su odmah bili evakuirani.

PU zadarska danas je priopćila da su policijski službenici na mjestu požara na Ugljanu proveli očevid, kojim je utvrđeno kako je 'uzrok požara djelovanje otvorenog plamena ili dijelova gorivih tvari'. Materijalna šteta još nije neutvrđena.

U tijeku je kriminalističko istraživanje u vezi s 'kaznenim djelom dovođenja u opasnost  života i imovine općeopsanom radnjom ili sredstvom u cilju utvrđivanja svih okolnosti te pronalaska počinitelja', dodaje se u priopćenju.