Obavijesti

News

Komentari 88

Požar ide prema naselju, gase i jedan kanader te air tractor

Požar ide prema naselju, gase i jedan kanader te air tractor
13

Vatra je došla na svega desetak metara od osnovne škole Žrnovnica te na nekoliko desetaka metara od prvih kuća. Vatrogasci su na terenu i pokušavaju spasiti mjesto...

VIDEO

Mještane Žrnovnice, mjesta nedaleko od Splita u noći na ponedjeljak, oko tri ujutro probudio je miris dima, a onda su uslijedile i detonacije. Veliki požar buknuo je oko dva sata zahvativši gustu borovu šumu iznad naselja, a riječ je o području nekadašnje vojne baze čija je površina nakon Domovinskog rata ostala kontaminirana minama.

POGLEDAJTE VIDEO:

Prostor baze ograđen je žičanom ogradom pa su vatrogasci mogli samo čekati da se vatra približi dovoljno da šmrkovima spriječe njezino širenje prema kućama i cesti. Stanovnici su od ranog jutra na nogama, oni koji su uz sam rub ograđenog prostora sami su zalijevali vrtove i maslinike iako su vatrogasci stajali na svim punktovima gdje se vatra ozbiljno približavala. Na nekim mjestima stigla je na svega 50-ak metara od kuća.

POGLEDAJTE VIDEO:

Split, Žrnovnica: Veliki požar približio se kući Ivana Gulina Više na http://bit.ly/2hJiOUs Reporter: Tina Jokić

Posted by 24sata on Monday, January 2, 2017


- Što ću više govoriti, svake godine na ovom području bukne požar. Probudilo nas je lajanje psa oko tri ujutro, a kad smo se probudili imali smo što i vidjeti. Sve je bilo u gustom dimu - kaže nam mještanka čija je kuća tik uz vojnu bazu.

Oko tri ujutro probudio se i Ivan Gulin

POGLEDAJTE VIDEO:

Split, Žrnovnica: Veliki požar približio se školi, zbog mina kanaderi ne mogu gasiti Više na http://bit.ly/2hJiOUs Reporter: Tina Jokić

Posted by 24sata on Monday, January 2, 2017

Do njegove kuće buktinja je došla na svega 50-ak metara no vatrogasci su bili spremni.

- Ma nije me strah kad vidim gasitelje iznad kuće. Stihija je prvo 'išla' po vrhu brda, a pred jutro se počela spuštati prema kućama. Čule su se dvije, tri detonacije. Kad je jugovojska otišla sve je ostavila minirano. Ispod brda su tuneli, tu je bila komunikacijska baza za cijelu Dalmaciju - objašnjava nam Gulin.

Što je uzrokovalo požar nitko ne želi nagađati, no navodno je riječ o ispaljenoj raketi. Neki kažu da je prvo počelo gorjeti upravo kod osnovne škole. 

- Da je ljeto ili da ima vjetra, ovo bi sve izgorjelo, nitko ga ne bi mogao zaustaviti. Ovako, vjerujem da će vatrogasci to brzo staviti pod kontrolu - kaže Gulin.

POGLEDAJTE VIDEO:

Split, Žrnovnica: veliki požar na minski sumnjivom području bliži se kućama

Posted by 24sata on Monday, January 2, 2017


Marinko Bogdan, zapovjednik u JVP-u Split kaže kako je na nekoliko mjesta bilo jako blizu kućama, no stihija je zaustavljena. 

- Na terenu je 26 vatrogasaca s devet vozila. Tijekom noći bilo je par detonacija, ali od osam ujutro se više nisu čule. S obzirom da je ovo područje gorjelo već nekoliko puta možda se i ispucalo do sada - kaže Bogdan, inače zapovjednik na ovom požarištu.  

S obzirom da je riječ o minski sumnjivom području, prvo je objavljeno kako u akciji gašenja neće sudjelovati zračne snage. No popodne su u pomoć stigli jedan kanader i jedan air tractor. Vatra je zahvatila više od 15 hektara uglavnom guste borove šume i nešto niskog raslinja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 88
VIDEO

VIDEO Strava kod zagrebačkog nasipa: Muškarac usmrtio ženu oštrim predmetom, uhitili su ga
ISTRAGA U TIJEKU

VIDEO Strava kod zagrebačkog nasipa: Muškarac usmrtio ženu oštrim predmetom, uhitili su ga

Osumnjičeni koji se dovodi u svezu s ubojstvom je pod nadzorom policije

Jezivi detalji ubojstva na nasipu  u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se
OGLASILA SE I POLICIJA

Jezivi detalji ubojstva na nasipu u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se

Kako neslužbeno doznajemo, muškarac je ženi rasjekao vrat u blizini ruševne bolnice, a onda zvao policiju i predao se. Policija je pronašla tijelo uz samu Savu, a identitet žene još nije poznat.
Braću koju su oduševili Jadran i Plitvice smaknuli su zbog guma: Njihova tijela bacili su u bunar
STRAVA U MEKSIKU

Braću koju su oduševili Jadran i Plitvice smaknuli su zbog guma: Njihova tijela bacili su u bunar

Australce Calluma (33) i Jakea Robinsona (30) lopovi su ubili hicima u glavu i bacili u bunar. Obitelj je identificirala njihova tijela