Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
351 komentara

Poziva na zajedništvo: Budimo junaci u obrani naših interesa

To je zajedništvo o kojem govorim od prvog dana, to ne znači jednoumlje. Moramo pokazati zajedništvo i jedinstvo u obrani nacionalnih interesa, kaže predsjednica

Sanjin Strukić/Pixsell
Foto: Sanjin Strukić/Pixsell
351 komentara

Alka je poruka da hrvatski narod nikada nije vodio osvajačke ratove nego se junački branio za svoju domovinu. Alka je i poruka da nikada nismo klonuli u težnji za slobodnom državom koji smo ostvarili 1990. po vodstvom Franje Tuđmana. Tu pobjedu okrunili smo Olujom, koji smo nedavno proslavili veličanstvenih mimohodom i središnjom proslavom u Kninu. Ponosna sam što smo pokazali dostojanstvo pobjednika, rekla je u nedjelju predsjednica Kolinda Grabar Kitarović u Sinju na proslavi 300. jubilarne Sinjske alke.

Podsjetila je i na nedavni konsenzus u Saboru oko raskidanja Arbitražnog sporazuma sa Slovenijom. 

- Političku zrelost pokazali smo u Saboru ostvarivanjem konsenzusa u obrani nacionalnih interesa. Zajedništvo pokazujemo i u ovom trenucima čineći sve kako bi spasili život našeg Tomislava. To je zajedništvo o kojem govorim od prvog dana, to ne znači jednoumlje. Moramo pokazati zajedništvo i jedinstvo u obrani nacionalnih interesa - rekla je predsjednica.

- Jedan od nacionalnih interesa je i gospodarski oporavak i zaustavljanje odumiranja Hrvatske. To ne možemo postići podjelom na 'mi ili oni'. Viteštvo i junaštvo alkara nam tu može biti pokazatelj. Budimo junaci i vitezovi i u obrani naših interesa. Zatvorimo jalove povijesne prijepore i utvrdimo temeljne sastavnice identiteta. Alka je jedna od njih. Neću se umoriti pružati poticaj i potporu onima koji unapređuju državu domoljubljem i znanjem. Čuvajmo Alku i čuvajmo i izgrađujemo našu jedinu domovinu Hrvatsku - rekla je predsjednica, čiji su govor okupljeni prekidali pljeskom.


Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message