Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
5 komentara

Pozlilo mu na 1200 metara: HGSS spasio planinara iz BiH

Planinar je imao jake bolove u prsištu, povišeni tlak i malaksao je. Kako je padala noć i nije bilo moguće izvesti helikoptersku akciju spašavanja odlučeno je da se po unesrećenog krene rano jutros...

5 komentara

S Velebita je u srijedu rano ujutro, u akciji u kojoj je sudjelovao vojni helikopter, spašen planinar kojemu je pozlilo.

U utorak, nakon povratka s potrage za nestalim državljaninom BiH na Biokovu, dežurna ekipa letača spašavatelja dobila je dojavu o potrebnoj pomoći planinaru na skloništu Ivine vodice na Velebitu, izvijestio je HGSS.

Planinar je imao jake bolove u prsištu, povišeni tlak i malaksao je. Kako je padala noć i nije bilo moguće izvesti helikoptersku akciju spašavanja odlučeno je da se po unesrećenog krene rano jutros. S Firula je u 6 sati poletio helikopter Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s letačkom  posadom Eskadrile transportnih helikoptera 93. zrakoplovne baze i liječnicom HGSS-a prema Velebitu.

Spustili su se blizu skloništa na 1200 metara nadmorske visine, gdje je liječnica pregledala unesrećenog, nakon čega je prebačen do vojarne „Pukovnik Mirko Vukušić“ u Zemuniku, gdje ga je preuzeo tim hitne medicinske pomoći iz Zadra.

MORH navodi da je to 12. akcija potrage i spašavanja u ovoj godini u kojoj su sudjelovale letačke posade Eskadrile transportnih helikoptera.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message