Obavijesti

News

Komentari 90

'Poznajem policajca koji mi je došao u kuću i opljačkao me'

'Poznajem policajca koji mi je došao u kuću i opljačkao me'

SUSPENDIRALI GA Muškarac (74) je zbog sumnjivog poziva koji je primio 8. ožujka kontaktirao policiju, da bi mu nakon nekoliko dana u kuću došao policajac u civilu i, tvrdi, sa stola ukrao 6.500 kuna

VIDEO

Umirovljenik Mijo Gerić (74) iz Koprivnice ostao je bez više tisuća kuna nakon što mu ih je ukrao krim policajac iz Koprivnice kojeg, tvrdi, poznaje. 

Iz koprivničke policije u petak su izvijestili da su policajca odmah po prijavi suspendirali iz službe, no kako piše podravski.hr, nakon ispitivanja pušten je na slobodu. 

Opljačkani Mijo ispričao je kako je sve počelo još 8. ožujka nakon što ga je nazvala nepoznata žena i predstavila se kao djelatnica Podravske banke. Kazala mu je da mora provjeriti novčanice koje ima u svojem domu i dodala da će nekoga poslati po novac. Mijo je, kaže, znao da je u pitanju prijevara jer su slične učestale u posljednje vrijeme te je zvao policiju kako bi sumnjiv poziv prijavio. Priča kako se s policajcima dogovorio da će se u ponedjeljak naći u gradu kako bi zajedno otišli do teleoperatera i preko ispisa poziva locirali odakle je žena nazvala. Dogovoreni susret je propao, a onda se u utorak pred njegovim vratima ukazao policajac u civilu. 

'Nisam ga pitao za ime jer ga poznajem'

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

-  Došao je taj policajac sam, pokazao je značku i rekao da zajedno idemo kod teleoperatera. Nisam ga pitao kako se zove jer ga poznajem. Poznajem njegovu familiju, pa tako i njega. Prije nego smo krenuli, rekao mi je da bi on htio izbrojati novac. Točno znam da sam u jednom buntu imao 50.000 kuna od prodaje zemlje, a radilo se o novčanicama od 500 kuna. Ostatak su bili euri i još kuna - ispričao je Mijo Gerić za Podravski. Nastavlja kako je novac ostavio na stolu i otišao obuti cipele. Za obuvanje mu je trebalo nešto dulje, a kad se vratio primijetio je da je papir koji je bio omotan oko bunta novčanica nešto labaviji. 

- Strašno sam se uplašio, no nisam se usudio ništa reći. Mene sruši i malo jači vjetar, a on je mlad i jak i nisam htio sukob s njime. Htio mi je pomoći pospremiti novac, no nisam to dozvolio jer bi novac pomiješao i ne bih više znao gdje je što stajalo. Šutio sam i otišao s njim kod teleoperatera, tamo smo dobili ispis poziva i najprije me je odvezao u jedan dućan i nakon toga me vratio doma. Opet je inzistirao da se novac prebroji, no nisam mu to dozvolio i on je otišao - rekao je Mijo, koji je potom sam prebrojao novac i uvjerio se da u nedostaje 13 novčanica po 500 kuna i još 500 eura. Istog dana nazvao je policiju i prijavio krađu. Dao je izjavu u policijskoj postaji. Dodaje kako je sretan što je lopov uzeo samo toliki iznos. 

- Da sam mu nešto tad prigovorio možda bi me ozlijedio. Hvala bogu da sam živ i zdrav, a nadam se i da će mi novac vratiti. I kako sad vjerovati predstavnicima države kad te besramno pokradu u vlastitom domu - zaključuje ogorčeni Gerić. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 90
VIDEO

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!
SPEKTAKL

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!

Lani sam u ovo vrijeme bila doma u alkoholiziranom stanju. Ovo je veliki uspjeh za mene i moj mali tim velikih ljudi, rekla je Karabatić

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović
Slaže li se Vlada PP? Penava je rješenje za ostanak HDZ-a na vlasti. Ovo su glavne prepreke
PENAVA 'NA IZVOL'TE'

Slaže li se Vlada PP? Penava je rješenje za ostanak HDZ-a na vlasti. Ovo su glavne prepreke

Plus+ Ako je Penava spreman uzeti sve što mu Plenković ponudi, u zamjenu za Pupovčev “skalp”, onda imamo vladu