Obavijesti

News

Komentari 145

'Škoro i Most sad će Plenkovića moliti da ode na kavu s njima'

'Škoro i Most sad će Plenkovića moliti da ode na kavu s njima'

U studio 24sata su nakon Ljube Ćesića Rojsa i Freda Matića bili Hrvoje Bujas, Ljiljana Buhač i Tomislav Klauški te su s političkim ekspertima 24sata prokomentirali rezultate parlamentarnih izbora

VIDEO

Pogledajte emisiju Izbori 2020 - Izborna noć na 24sata

Nakon Ljube Ćesića Rojsa i Freda Matića su u studio 24 sata stigli Hrvoje Bujas, Ljiljana Buhač i Tomislav Klauški. Politički komentator Tomislav Klauški rekao je kako je Plenkoviću pomogla korona što u izborima u HDZ-u, ali i dalje što se vidi na rezultatima izbora. Gosti očekuju formiranje vlade u prvom roku.

- HDZ je u Zagrebu dobro prošao zbog Plenkovića. Kad je bio Karamarko digla se cijela država da ga se ruši, a Plenković nije taj tip. Najveće hrvatske propasti događale su se u drugom mandatu, a sad dolazi Plenkovićev drugi mandat gdje mu se sve srušilo na glavu - objasnio je Klauški.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Gosti su zaključili kako je Bernardić bio bolji od očekivanog na sučeljavanjima, a opet se doveo do toga da odbije ljude zbog mnogih nespretnih izjava. Također primijetili su kako se na snimkama iz HDZ-ovog stožera vidi kako ministar zdravstva Vili Beroš ne nosi masku, a ni ne održava socijalnu distancu.

A osvrnuli su se i na pad Milana Bandića koji je 'politički otac' Davora Bernardića, koji je također doživio poraz na izborima te prokomentirali njegove debate.

Stožer HDZ-a: 'Moja domovina' odsvirala je za kraj velike fešte
Stožer HDZ-a: 'Moja domovina' odsvirala je za kraj velike fešte

- Oni su detektirali problem, a ne rješenje. Opasnost je što nema opozicije jer će nama biti gore što više HDZ-ovci slave svoju pobjedu. Veliki problem otpočetka je bio problem što su se izbori gledali kroz dvije individue na čelu, što su to mediji tako postavili - objasnili su gosti.

- Škoro, Most i oni koji su imali velike ambicije post izborne ambicije o nekim pregovorima sad će moliti Plenkovića da dođe s njima na kavu jer nemaju drugog. Plenković je uspio pobijediti desnicu u svojoj stranci i na izborima. Radikalna desnija opcija ostati će izvan vlasti - objasnio je Tomislav Klauški.

Novinar 24sata Emirat Asipi javio se iz stožera Mosta sa Ninom Raspudićem koji je imao što za reći. 

- Ja da sam Božo Petrov bi se zabrinula, on će u kratkom roku biti predsjednik stranke. On je vrlo ambiciozan, agresivan, to smo vidjeli. Čovjek ga je lijepo sve pitao, a on se agresivno postavljao na novinara. Vidjeli ste agresivne radnje, ruke o bok, zatvoreni gard vezano za koaliciju sa HDZ-om jer se vidjelo nezadovoljstvo. Znaju da neće ući u koaliciju sa HDZ-om- rekla je Ljiljana Buhač.

Dotaknuli su se i situacije u SDP-u. Neki donedavni članovi stranke mogli bi se vratiti u stranku.

Bernardić razmišlja o ostavci, a sutra će se sastati i vrh SDP-a
Bernardić razmišlja o ostavci, a sutra će se sastati i vrh SDP-a

- Oni koji su bili protiv Bernardića sad bi se mogli vratiti u SDP, ali mišljenja sam da su oni kadrovski devastirana stranka, treba im restart. Ne znam otkud bi to krenulo. SDP je postao nezanimljiv mladima, duboko je konzervativna stranka i većinom za njih glasaju stari - rekao je Klauški.

Rezultati Milana Bandića su za goste katastrofalni te smatraju da će to biti njegova 'politička smrt' jer će se naći na vjetrometini koju ovaj put ipak neće moći izdržati. Komentirali su i trenutno stanje u Hrvatskoj.

- Ako se nastavi val porasta broja nezaposlenih te se ne nastavi s kvalitetnim reformama i HDZ će imati problema. Hrvati brzo zaboravljaju, ako za tri mjeseca dođe do svih nedaća i ako oni ne budu spremni reagirati, neće im biti lako - rekao je Hrvoje Bujas.

Tomislav Tomašević govorio je u stožeru platforme Možemo i osvrnuo se na svojevrsno rušenje Milana Bandića što je gospođa Buhač nazvala bespredmetnim te da trenutno takve izjave nemaju smisla. 

- Previše nepotrebnog je bilo rečeno, oni su ušli u kampanju za Zagreb. Na ovo će biti reakcija, čini mi se da su malo prerano skočili. Vidi se taj neki pomak, možda i treba Hrvatskoj taj neki push da vidimo što i kako dalje. Mislim da Zagreb mora biti grad svih i nas koji smo 'dotepenci', ali i da bude grad svih građana. Previše isključivosti u njihovim parolama, možda je to samo od previše veselja - rekao je Bujas. 

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić održao je govor nakon poraza na izborima. Napravio je to i Božo Petrov koji je bio puno mirniji. 

- Bernardić je udario u plafon karijere i ovo mu je bilo previše. On je spreman dati ostavku, ali valjda mora pričekati da mu dopuste - rekao je Klauški na govor Davora Bernardića.

- Petrovu i Mostu se treba odati neka vrsta priznanja da su još uvijek živi. Dobili smo više desno-klerikalnu stranku nego demokršćansku. Što se tiče Bernardića, izgledao je kao da će zaplakati - zaključili su gosti.

Pobjednički govor je nakon ulaska uz pjesmu 'Eye of the tiger' održao je i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković čiji je govor bio

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 145
VIDEO

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u
Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna
ŠEST SADA, ŠEST KASNIJE

Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna

Plus+ Stiže šest od 12 aviona. Dva dvosjeda i četiri jednosjeda biti će u novim hangarima na Plesu. Zauvijek će poslati u mirovinu stare MiG-ove 21