Obavijesti

News

Komentari 10

'Ja nisam sudjelovala u izboru vještaka, a vještačenje ranije nije proglašeno nezakonitim'

'Ja nisam sudjelovala u izboru vještaka, a vještačenje ranije nije proglašeno nezakonitim'

Agrokor i pravni položaj Hrvatske tema su sjednice Odbora za pravosuđe u Saboru koja počinje u 9.30 sati.

PRATITE UŽIVO

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
11.26

Netko je omogućio da Todorić postane država u državi. Činjenica je da je ovaj postupak kroz Lex Agrokor kontaminiran. Nadam se da ćemo dobiti odgovore tko je odgovoran u DORH-u, ovo oko vještačenja je blamaža i moramo dobiti odgovore tko je odgovoran za to, poručio je predsjednik Odbora, SDP-ov Mišel Jakšić

11.20

Zastupnica Socijaldemokrata Vesna Nađ istaknula je kako se zna što je do sada bilo, ali da je glavno pitanje što dalje.

- Rekli ste da je Sani Ljubičić rekla da su konzultirane i druge vještačke kuće i da nijedna nije bila adekvatna jer su bili u nekakvom sukobu interesa, a da je KPMG bio čist. No, iako su vještaci dali izjavu o neovisnosti, oni nisu bili neovisni, ispada sada da su bili u sukobu interesa - rekla je. 

11.18

Povjerenstvo za sukob interesa, podsjetila je još Orešković, donijelo je odluku o upletenosti tadašnjeg ministra Zdravka Marića, koji je i radio ranije u Agrokoru, u pregovore s Todorićem. 

- To je jedna od onih odluka koju je Upravni sud srušio nakon što je Ustavni sud rekao da Povjerenstvo nema više ovlast da utvrđuje što jest, a što nije sukob interesa - rekla je.

11.12

Agrokor je rezultat zajedničkog lopovluka i HDZ-a i SDP-a. Ovo je krunski dokaz da su se političke i pravosudne strukture udružile kako bi blokirale državne institucije s ciljem da pokradu svoje građane. Agrokor nikada ne bi nastao da su Porezna uprava i DORH radili svoj posao jer manipuliranje bilancama koje je radio Todorić objavljivane su još 2011., kazala je zastupnica Vidović Krišto.

11.10

'Nije točno ovo što profesorica tvrdi'

Nema se namjeru upuštati u raspravu, javila se Hrvoj Šipek, ali...

- Ustavom i Zakonom o DORH-u je zajamčena samostalnost i neovisnost zamjenika glavnog državnog odvjetnika. Zakono o DORH-u je propisano na koji način, kada može državni odvjetnik dati nalog, a ako se zamjenik ne slaže sa stavom državnog odvjetnika, može tražiti da se spis dodijeli u rad. Tako da nije točno ovo što profesorica tvrdi. Bilo bi besmisleno da o svemu odlučuje i sve zna glavni državni odvjetnik - odgovorila je glavna državna odvjetnica.

Komentari 10