Obavijesti

News

Komentari 0

Pravosudni policajci i dalje se pripremaju na štrajk, dali su rok od sedam dana Ministarstvu

Pravosudni policajci i dalje se pripremaju na štrajk, dali su rok od sedam dana Ministarstvu
5

Iz Sindikata pravosudne policije Hrvatske (SPPH) traže povećanje koeficijenta od 15 posto, zapošljavanje 200 novih pravosudnih policajaca te sudjelovanje u pregovorima s Vladom

VIDEO

Dan nakon velikog prosvjeda pravosudnih policajaca ispred Ministarstva pravosuđa i uprave u Zagrebu kojim traže povećanje plaće za 15 posto, sudjelovanje u pregovorima s Vladom te zapošljavanje dodatnih 200 pravosudnih policajaca, iz Sindikata pravosudnih policajaca Hrvatske (SPPH) poručuju da se i dalje pripremaju za štrajk. 

U svom priopćenju zahvalili su na podršci svim članovima koji su došli na prosvjed, kao i drugim sindikatima koji su ih podržali te medijima, no kažu kako je na njemu bilo i “lešinara” koji su prosvjed i pojavu medija iskoristili za samopromidžbu.

Smatraju da su njihov prosvjed iskoristili iz Udruge Veronika Vera, koji su nosili transparent "Suci  kriminalci hoće povišicu". SPPH se ograđuje od navedenog transparenta kao i od imenovane udruge.

- Sramotno je na takav način iskoristit prosvjed za svoju samopromociju. Policija je dozvolila dva prosvjeda na istom mjestu, a nisu učinili ništa kako bi prosvjede razdvojili što je udruga grubo iskoristila za svoju samopromociju i vrijeđanje - kažu iz Sindikata pravosudnih policajaca. Ističu da je prosvjed organizirao SPPH u kojem su članovi ne samo pravosudni policajci već svi zaposlenici zatvorskog sustava i zaposlenici pravosudnih tijela.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Napominju da je delegacija SPPH prihvatila zahtjev predstavnika Ministarstva pravosuđa i uprave o davanju roka od 7 dana poslodavcu da pripreme konačan prijedlog povećanja plaća za državne službenike i namještenike.

- Povećanje plaće bilo bi u paketu za sve državne službenike i namještenike zamišljeno kao premosnica vremenskog perioda do konačnog stupanja na snagu Zakona o plaćama. U tom dijelu apsolutno se slažemo. No, povećanje plaće recimo od desetak posto, ne rješava druge probleme pravosudne policije. I dalje nam ostaje ne dovoljan broj pravosudnih policajaca, veliki broj prekovremenih sati, prepuni zatvori, nedostatak opreme itd. - kažu iz SPPH.

Dodaju da jedna nepromišljena izjava predstavnika Ministarstva pravosuđa i uprave objavljena u nekim medijima kako pravosudni policajac s pet godina staža njihovom "analizom" ima 1300 € plaću predstavlja za njih uvredu i dolijevanje vatre na ulje. Pozivamo ga da im na sljedećem sastanku predoči platnu listu pravosudnog policajca čija je osnovna plaća 1300€.

- Javljaju nam se neki članovi i traže organiziranje novog prosvjeda idući tjedan na kojem bi gospodin svima pokazao listu tog pravosudnog policajca. Prosvjed je organiziran kao upozorenje, uvod u događanja koja slijede. Naši zahtjevi, upozorenja, ne doživljavaju se ozbiljno i takav pristup Ministarstva pravosuđa i uprave, odnosno njenih predstavnika vodi ka našoj organizaciji štrajka. Mi imamo još malo razumijevanja i strpljenja. Toliko da zajedno razmotrimo ponudu poslodavca, ako je bude, i odlučimo što nam je najbolje činiti - priopćili su iz Sindikata.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača
NAJVEĆA IZLAZNOST U 24 GODINE

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača

U usporedbi s proteklim godinama, ova izlaznost je za šest postotnih poena viša nego 2020. godine, 5,3 posto više nego 2016. godine, a premašila je čak i rekordnu 2015. godinu kada je do 11.30 sati glasalo 21,55 posto
Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11
ZATVORENA SU BIRALIŠTA

Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11

Do 16.30 sati na birališta je izašlo čak 50,60 posto birača, odnosno njih čak 1.605.472. To je više od 16 posto više nego 2020. godine, 13,4 posto više nego 2016. i čak četiri posto više od rekordne 2015. godine!