News

Komentari 27

Tukli zastupnika HDZ-a: Nemoj zvati policiju, znamo gdje živiš

Tukli zastupnika HDZ-a: Nemoj zvati policiju, znamo gdje živiš

Riječ je o 19-godišnjem Siniši zvanom Sinke, 26-godišnjem Dariju i 21-godišnjem Đaniju, dok 17-godišnji Kristijan nije obuhvaćen tom optužnicom, već drugim postupkom

Krajem srpnja prošle godine brutalno je napadnut saborski zastupnik i šef HDZ-a Varaždinske županije Anđelko Stričak, a sada je podignuta optužnica protiv trojice mladića.

Riječ je o 19-godišnjem Siniši zvanom Sinke, 26-godišnjem Dariju i 21-godišnjem Đaniju, dok 17-godišnji Kristijan nije obuhvaćen tom optužnicom, već drugim postupkom. Svoj trojice prebivalište ili boraviše je u Varaždinu.

Siniša i Dario žive u izvanbračnim zajednicama i imaju po dvoje djece.

Oni su saborskog zastupnika napali na predjelu Beli Kipi oko 22.30 sati.

Prvo su tražili da im preda novac, a nakon što je rekao da ga nema brutalno su ga prebili. U napadu mu je slomljen predio lijeve očne šupljine i medijalni zida gornjočeljusnog sinus. Imao je razderotinu na lijevoj strani čela, krvni podljev vjeđa lijevog oka, manji krvni podljev spojnice desnog oka i manji traumatski otok mrežnice oba oka.

- Uporabom sile protiv neke osobe i prijetnjom da će izravno napasti na njegov život, oduzeli tuđe pokretne stvari s ciljem da ih protupravno prisvoje. Trećeokrivljenik Đani drugoga je teško tjelesno ozlijedio, i sva trojica okrivljenika drugome su ozbiljno prijetili da će ga usmrtiti – stoji u optužnici.

Na kraju su mu istrgnuli crni etui u kojem je bio mobitel vrijedan oko 4.500 kuna, zdravstvena iskaznica i iskaznicom saborskog zastupnika na njegovo ime.

- Nakon što su ga pustili još nekoliko metara svi zajedno hodali za njim, te mu se, u cilju da ga zastraše, grozili riječima 'nemoj zvati policiju, znamo gdje si doma, zaklat ćemo te', što je kod Anđelka Stričaka izazvalo osjećaj straha za vlastiti život i sigurnost – stoji u optužnici.

Prvooptuženi Siniša branio se šutnjom, a Dario i Đani i dalje su u bijegu te je za njima raspisana tjeralica.

Najčitaniji članci