Obavijesti

News

Predivan odmor u srcu prirode u Njemačkoj

Predivan odmor u srcu prirode u Njemačkoj
5

Regionalni ured Njemačke turističke zajednice uz partnersku potporu Lufthansa Grupe predstavio je svoju tematsku kampanju “Predivan odmor u srcu prirode u Njemačkoj”

Pozdravni govor održao je Thomas E. Schultze, Veleposlanik  Savezne Republike Njemačke u  Hrvatskoj
dok je godišnju temu promocije Njemačke predstavila Tijana Đuričić, PR menadžer Regionalnog ureda Njemačke turističke zajednice za Bosnu i Hercegovinu, Bugarsku, Hrvatsku, Crnu Goru, Rumunjsku i Srbiju. 


Okruženi zelenilom, u gotovo seoskoj idili restorana “Pri Zvoncu”,  uz kušanje domaće hrane prisutni predstavnici medija
barem su se nakratko odmakli od gradske vreve  te  osjetili dio ugođaja sličnog onome kakav pružaju i ruralni krajevi Njemačke. 
 
Predivan odmor u srcu prirode u Njemačkoj


Okosnicu tematske kampanje Njemačke čini 16 nacionalnih parkova, 15 UNESCO-vih rezervata biosfere i preko 100 parkova prirode.


Njemačka ima 30 sredogorja, 350 otoka i šumskih površina na trećini površine države i široku ponudu avanturističkih aktivnosti u prirodi: na 200 000 km označenih planinarskih staza, uključujući 500 vrhunskih pješačkih staza i preko 100 kvalitetnih staza te biciklističkih ruta ukupne duljine 70 000 km, turisti u Njemačkoj doista mogu doživjeti „predivan odmor u srcu prirode”. 


Više informacija o raznolikosti prirodnih krajolika u Njemačkoj kao i interaktivnu kartu možete pronaći na sljedećem linku.  

Želite li vidjeti kako Njemačke krajolike, kulturu i običaje doživljavaju blogeri i korisnici društvenih mreža svakako posjetite “social wall” Njemačke turističke zajednice, a ako vas put odvede upravo putem tih istih krajolika ne zaboravite i Vi podijeliti koju fotografiju i doživljaj, naravno uz neizostravni hashtag #EnjoyGermanNature.


Do prilike za putovanjem uživajte u predivnim kulisama te tradiciji i običajima koje pružaju njemački krajolici:

Njemačka priroda:
https://www.youtube.com/watch?v=Ke6zzB7cprU&feature=share
 
Njemačka tradicija i običaji:
https://www.youtube.com/watch?v=PVnZ9NUQTAI
https://www.youtube.com/watch?v=ajdUhC8WoZ0
https://www.youtube.com/watch?v=g_7cTu4iEqU&feature=youtu.be

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...