Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
13 komentara

Predivan poklon: Mama i tata, da znate gdje smo, evo putokaz

ZA GODIŠNJICU Tomislav i Kata Križmarić iz Sračinca sad znaju koliko su udaljeni od svoje djece te u kojem smjeru moraju poći da se sretnu

Foto: Željko Hladika/24sata
13 komentara

Ima nas puno, a uz to smo se svi razbježali, što po svijetu, što po Hrvatskoj, tako da smo morali napraviti roditeljima ovaj putokaz kako bi se uopće snašli, rekla je Ivanka Križmarić (38).

POGLEDAJTE VIDEO:

S petero braće i sestara te nećakinjom, koja je odrasla u njihovoj kući pa i nju smatraju sestrom, darovala je roditeljima originalan i ručno izrađeni poklon za 50. godišnjicu braka. Godišnjica je, doduše, bila u travnju, ali brojna obitelj tek se prošle nedjelje uspjela okupiti u obiteljskoj kući i proslaviti taj poseban dan za njihove roditelje. Tomislav Krizmarić (74) i njegova Kata (74) bili su oduševljeni, a suze radosnice su im taj dan, kako otkrivaju njihova djeca, potekle nebrojeno puta.

Foto: Željko Hladika/24sata

- Nema veće sreće nego kad nam djeca dođu, a još kad smo dobili ovaj divan poklon, ostali smo zatečeni - rekla je Kata, majka sedmero djece, od kojih je jedno, nažalost, prije nekoliko godina preminulo.

Danas su Kata i Tomislav ponosni na svojih 13 unučadi, uz još jedno koje je na putu, te troje praunučadi. Ideja o putokazu nastala je u Italiji. Tamo su na izletu nedavno bile sestre Ivanka i Mirjana (46). Svidio im se putokaz s primamljivim natpisima: Honolulu, Berlin... Zaključile su kako bi i njihov obiteljski putokaz bio zanimljiv zbog brojnih mjesta koja bi se na njemu dala navesti. Kupile su letve i brener s kojim su napisale imena braće i sestara na njih. Na Googleu su istražili koja je zračna udaljenost od njihove kuće u Sračincu i svih mjesta u kojima žive. Obojili su letvice i onda ih montirale na stup koji su kupile čim su stigle nazad u Hrvatsku.

Foto: Željko Hladika/24sata

- Najteže je bilo čuvati tajnu. Moram priznati da sam više puta došla u napast da sve razotkrijem bližnjima - smije se Ivanka.

A onda, kad je kucnuo taj dugo iščekivani trenutak, djeca su uručila poklon svojim roditeljima. Veliki pljesak prolomio se dvorištem. Kata je plakala. Na prvoj strelici je Ljiljana (49), najstarija kći. Kraj njezina imena piše 7,7 km. Ona živi u Bikovcu koji je nešto više od sedam kilometara zračne udaljenosti od Sračinca te je strelica okrenuta točno prema tome mjestu. Potom je tu i Damir (48) te oznaka 7,1 km. On živi u Strmcu Podravskom. Treća je Mirjana (46) s oznakom 399 km jer živi u Münchenu. Na četvrtome mjestu je pokojni Branko, kraj čijeg su imena nacrtane ruke sklopljene u molitvu. Njegova je strelica okrenuta prema groblju. Mijo (40) ima oznaku 3,3 km jer živi u Petrijancu, a kod Ivanka (38) iz Münchena isto stoji 399 km. Marija (32) iz Zelendvora je i piše joj 4,5 km, a Dajani (33) iz Gornjeg Vratna piše 10 kilometara. Tomislav i Kata od nedjelje svakodnevno obilaze svoj, kako kažu, najbolji poklon dosad, a otkrili su nam i tajnu 50 godina dugog braka.

Foto: Željko Hladika/24sata

- Tajna vam je u tome da muž cijelo vrijeme radi na terenu, kao ja, i rijetko je doma pa se nemate kad posvađati - smije se Tomislav. Odmah dodaje kako se šali i kako svoju Katu ne bi mijenjao ni za što.

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message