Obavijesti

News

Komentari 35

Predložili stečaj Jamba d.o.o. zbog duga od 1,6 milijuna kuna

Predložili stečaj Jamba d.o.o. zbog  duga od 1,6 milijuna kuna
1

Fina je podnijela Trgovačkom sudu u Splitu prijedlog za pokretanjem stečajnog postupka nad tvrtkom Jambo d.o.o zbog neizvršenih osnova za plaćanje od 1,6 milijuna kuna

VIDEO

Financijska agencija (Fina) podnijela je Trgovačkom sudu u Splitu prijedlog za pokretanjem stečajnog postupka nad tvrtkom Jambo d.o.o. zbog neizvršenih osnova za plaćanje od 1,6 milijuna kuna u neprekinutom razdoblju od čak 959 dana.

U prijedlogu Fine stoji da tvrtka Jambo d.o.o. kojoj je direktorica Grozdana Gabrić – supruga Stipe Gabrića Jamba, ima samo jednog zaposlenog te da ima otvorene račune i oročen novac u čak sedam banaka.

U rješenju se navodi i da osim navedenih podataka i oročenog novca na računima banaka, Fina ne raspolaže drugim podacima o imovini Jamba d.o.o.

Ta je tvrtka osnovana 1991. a u sudskom registru navodi se da joj je temeljni kapital 8,95 milijuna kuna. Kao jedini osnivač tvrtke navedena je Nada Vučković, a Grozdana Gabrić istaknuta je kao član uprave i direktorica koja zastupa društvo pojedinačno i samostalno.

Najnovije rješenje Fine uslijedilo je nakon što je Trgovački sud u Splitu sredinom veljače donio rješenje o otvaranju stečajnog postupka nad Jambo prometom, Gabrićevom trgovačko-proizvodnom tvrtkom zbog duga od oko 2,7 milijuna kuna te je za 2. svibnja zakazao ročište za ispitivanje prijavljenih potraživanja vjerovnika. U rješenju se isticalo da je Porezna uprava pak ustanovila da Gabrić ima imovinu – odnosno nekretnine u Gružu. Prema sudskom rješenju, vrijednost tih nekretnina bi bila dovoljna za namirenje osnovnih troškova stečajnog postupka.

Osim Jamba d.o.o, i Jambo prometa, početkom veljače Trgovački sud u Splitu donio je i rješenje kojim se zbog višemilijunskih dugovanja otvara i zatvara stečajni postupak nad tvrtkom Jambo meso, kojoj je direktorica i jedini član uprave Grozdana Gabrić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 35
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca