Obavijesti

News

Komentari 28

Predsjednica na sjednici Vijeća sigurnosti o radu haškog suda

Predsjednica na sjednici Vijeća sigurnosti o radu haškog suda
1

Do sjednice dolazi tjedan dana nakon šokantnog samoubojstva generala Slobodana Praljka u sudnici ICTY-a koji ga je pravomoćno osudio na 20 godina zatvora

VIDEO

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović sudjelovat će u iduću srijedu na sjednici Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda posvećenoj radu Haškog suda, potvrdio je u petak ured predsjednice, tjedan dana nakon samoubojstva generala Slobodana Praljka u haškoj sudnici i potvrđivanja presuda šestorici bosanskohercegovačkih Hrvata. 

Radi se o unaprijed sazvanoj sjednici Vijeća sigurnosti uoči zatvaranja UN-ova kaznenog suda za zločine na području bivše Jugoslavije do kraja 2017.

Na sjednici će biti predsjednik suda, glavni tužitelj i predsjednik mehanizma za međunarodne kaznene sudove koji nastavlja rad ICTY-aja.

Do sjednice dolazi tjedan dana nakon šokantnog samoubojstva generala Slobodana Praljka u sudnici ICTY-a koji ga je pravomoćno osudio na 20 godina zatvora za zločine nam muslimanima u BiH od 1993. do 1994. potvrdivši također prvostupanjske kazne još petorici BiH Hrvata.

Žalbeno vijeće Haškog suda je u srijedu, u okviru žalbene presude bosanskohercegovačkoj šestorici, utvrdilo da je postojao međunarodni oružani sukob u BiH i potvrdilo postojanje hrvatskog udruženog zločinačkog pothvata s ciljem etničkog čišćenja dijelova BiH.

Hrvatska nije bila agresor u Bosni i Hercegovini već je najviše učinila da ta zemlja opstane, rekla je u četvrtak Grabar-Kitarović, naglasivši kako Haški sud nije ispunio svoju temeljnu svrhu - osigurao pravdu - i umjesto toga pretvorio se u političkog arbitra. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca
Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk