News

Komentari 12

Predsjednica pozvala Google da proširi poslovanje u Hrvatskoj

Predsjednica pozvala Google da proširi poslovanje u Hrvatskoj

Naglasila je kako Hrvatska ima brojne talentirane pojedince i perspektivne tvrtke u IT sektoru te kako je digitalizacija Hrvatske jedan od naših prioriteta

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović pozvala je u utorak Google da proširi svoje aktivnosti u Hrvatskoj, na sastanku s potpredsjednikom te kompanije Karanom Bhatijem.

"Potpredsjednika Googlea Karana Bhatija predsjednica je upoznala s Inicijativom triju mora, kazavši kako ona doprinosi europskoj koheziji, konkurentnosti i povezanosti te stvaranju jačih veza u područjima energetike, prometa i digitalizacije. Naglasila je kako Hrvatska ima brojne talentirane pojedince i perspektivne tvrtke u IT sektoru te kako je digitalizacija Hrvatske jedan od naših prioriteta, a uputila je i poziv Googleu za proširenjem svojih aktivnosti u Hrvatskoj", kaže se u priopćenju iz Ureda predsjednice.

U njemu se kaže da je Grabar Kitarović održala sastanak i s predstavnicima židovskih organizacija, gdje su potvrđeni prijateljski i partnerski odnosi Hrvatske i Izraela te dobra parlamentarna suradnja, suradnja sveučilišta te suradnja sa židovskom zajednicom u Hrvatskoj.

"Predsjednica je izrazila zahvalu na izraelskoj podršci članstvu Hrvatske u Organizaciji za ekonomsku suradnju i razvoj, a sugovornici su naglasili važnost uspostave izravnog leta tijekom cijele godine te izrazili zadovoljstvo porastom broja turista u obje države", ističe se u priopćenju.

Predsjednica je sastanke održala na marginama 74. zasjedanja Opće skupštine UN-a.

Najčitaniji članci