Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
15 komentara

Predsjednica za 28. godišnjicu osnutka posjetila ATJ Lučko

Sa zapovjednicima i pripadnicima ATJ Lučko predsjednica je razgovarala o značaju i ulozi ATJ te o njihovoj osposobljenosti za brzo, pravovremeno i učinkovito djelovanje

Foto: Ured predsjednice RH
15 komentara

Uoči obilježavanja 28. obljetnice osnutka Antiterorističke jedinice Lučko, predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović posjetila je Zapovjedništvo jedinice te kod spomen obilježja odala počast poginulim pripadnicima Antiterorističke jedinice Lučko, priopćili su iz njezina Ureda. 

Prilikom susreta sa zapovjednicima i pripadnicima ATJ Lučko predsjednica Grabar-Kitarović razgovarala je o značaju i ulozi Antiterorističke jedinice te o njihovoj osposobljenosti za brzo, pravovremeno i učinkovito djelovanje u raznim nepredviđenim situacijama na kopnu, vodi i u zraku. 

Izrazivši uvjerenje kako su pripadnici ATJ Lučko spremni prihvatiti svaki mogući izazov, predsjednica Grabar-Kitarović kazala je kako međunarodni terorizam te druge stvarne ili potencijalne ugroze nalažu svakoj ozbiljnoj državi razvoj postrojbi koje mogu djelovati u okolnostima koje zahtijevaju brzu i snažnu redarstvenu reakciju. Istaknula je kako je već samo postojanje takve postrojbe važan element odvraćanja moguće ugroze, a njezin razvoj  ocijenila od strateške važnosti za sigurnost Republike Hrvatske i siguran život svih građana. 

Čestitajući pripadnicima ATJ Lučko obilježavanje 28. godišnjice osnutka, predsjednica Grabar-Kitarović zaželjela im je puno uspjeha u izvršavanju svih budućih zadaća, u nadi da će ih biti što manje.   

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message