Obavijesti

News

Komentari 79

Predškolci i niži razredi od 11. svibnja na nastavi i u vrtićima?

Predškolci i niži razredi od 11. svibnja na nastavi i u vrtićima?

Vlada će u na sjednici u 13 sati donijeti, među ostalima, i odluku popuštanja epidemioloških mjera u školstvu. Prijedlog koji se razmatra je da se školarci vrate u klupe za dvadesetak dana

VIDEO

Školsko bi zvono uz obvezno "dobro jutro, djeco" uskoro moglo zazvoniti u svim školama u Hrvatskoj. To uskoro, kako neslužbeno saznajemo iz izvora u Ministarstvu znanosti i obrazovanja, je u ponedjeljak 11. svibnja za sve učenike od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola. Takav prijedlog bi trebao biti na stolu danas, kada, između ostalog, Vlada odlučuje i o vraćanju učenika u školske klupe.

Ministrica Blaženka Divjak je već u srijedu naglasila kako će prvo u četvrtak dati plan, potom taj plan uputiti ravnateljima, a oni će potom biti zaduženi za provođenje mjera i organizaciju nastave. Očekuje se kako će Vlada usvojiti ove datume. Kako saznajemo, nakon sjednice Vlade ministrica će održati i virtualni sastanak s ravnateljima. Potom kreću pripreme za organizaciju nastave u školskim klupama. Divjak je za sljedeći tjedan najavila i pisane upute koje će poslati na adreseškola u kojima će objasniti način praćenja i sve ono što je potrebno kako bi učenici i roditelji, ravnatelji i učitelji te svi oni koji su u školi imali podlogu za svoje rad. Poručila je kako "škole trebaju biti opremljene tako da budu sigurne".

Vijest da će već 11. svibnja dio učenika sjesti u svoje školske klupe kod dijela učitelja je izazvala odobravanje, ali je velik broj učitelja koji se ne slažu sa ovakvom odlukom. 

- Zna li ministrica da ja u svom razredu imam 28 učenika? Kako da ih udaljim na razumnu socijalnu distancu jednog od drugog. Kako da ja koja sam kronični bolesnik u jednom prostoru budem četiri, pet sati, aktivno radim i držim socijalnu distancu sa svojim učenicima?

Kako će se djeci objasniti da nema druženja? Kako će to ravnatelji osigurati provođenje nastave u ovim uvjetima? Što ako neki od roditelja, a takvih će biti, svoje dijete ne žele poslati u školu?Hoću li ja raditi fizički sa dijelom učenika u razredu, a potom virtualno s preostalim učenicima - pita se jedna od učiteljica.

Njeno mišljenje dijele i ostale s kojima smo razgovarali.

- Dosta nam je više da budemo pokusni kunići za novi eksperiment sa Savice. Ili neka donesu odluku da se svi vraćamo u školu ili neka nas pusti da odradimo do kraja što smo započeli - reklo nam je nekoliko učitelja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 79
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"