News

Komentari 0

Predstavili sustav e-Pristojbe

Sustav e-Pristojbe omogućava beskontaktno plaćanje na šalterima i online plaćanje putem dostupnih e-usluga te pojednostavljuje procese i poboljšava kvalitetu usluga u tijelima javne uprave, rekao je na predstavljanju projekta u Novinarskom domu ministar uprave Ivan Malenica.

Taj projekt predstavlja temelje za daljnji razvoj usluga digitalizirane javne uprave kroz sustav e-Građani. U ovom trenutku, ističe Malenica, omogućava plaćanje pristojbi i naknada u uredima 17 županijskih uprava, a daljnjim razvojem i u čitavoj javnoj i državnoj upravi.

Sustav e-Pristojbe hrvatskim će građanima omogućiti dostupan i transparentan pregled javnih usluga i cijena, te jednu uplatu za uslugu u konačnoj fazi gdje će biljezi otići u prošlost.

Građani će imati mogućnost odabira podnošenja zahtjeva elektroničkim putem ili na šalteru, te mogućnost odabira načina plaćanja i preuzimanja usluge, dodao je Malenica.

Usluga je zasad uvedena u 17 županija koje omogućavaju građanima plaćanje kreditnom i debitnom karticom na šalterima županijskih i matičnih uprava, istaknuo je ministar uprave, podsjetivši da su početkom godine županije dodatno ojačali, prepustivši im dvjesto upravnih poslova.

Predstavili sustav e-Pristojbe