Obavijesti

News

Komentari 11

Prekinuli istragu: Boris Luketa nije u stanju pratiti suđenje

Prekinuli istragu: Boris Luketa nije u stanju pratiti suđenje
7

Boris Luketa je premješten na daljnje liječenje u bolnicu u Kninu. U potpunosti mu je oduzeta lijeva strana tijela, a izgovara tek pokoju riječ vrlo teško i nerazumljivo

VIDEO

Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku je, nakon provedenog vještačenja, donijelo rješenje o prekidu istrage protiv Borisa Lukete (1958.) protiv kojeg se vodila istraga zbog osnovane sumnje da je počinio tri kaznena djela teškog ubojstva i jednog kaznenog djela pokušaja teškog ubojstva.

"Iz rezultata provedenog kombiniranog psihologijskog i psihijatrijskog vještačenja proizlazi da je osumnjičeni Luketa raspravno nesposoban jer da je njegovo aktualno psihičko i fizičko stanje takvo da nije sposoban pratiti tijek rasprave, razumjeti pojedine procesne radnje, savjetovati se s braniteljem i iznijeti svoju obranu, a kako je čl. 223. st. 1. ZKP-a propisano da državni odvjetnik prekida rješenjem istragu ako je okrivljenik zbog zdravstvenih smetnji raspravno nesposoban, tako je Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku donijelo navedeno rješenje o prekidu istrage. Sukladno čl. 223. st. 4. ZKP-a prije prekida istrage prikupljeni su svi dokazi o kaznenim djelima i krivnji okrivljenika", objavilo je Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku.

Podsjetimo, Luketa je 26. travnja prošle u šibenskom prigradskom naselju Brodarica hicima iz pištolja ubio supružnike u njihovoj obiteljskoj kući Milku (70) i Hakiju Keranović (74), te u automobilu ispred kuće Ivana Bajića (65), prijatelja obitelji Keranović i bivšeg tjelohranitelja i vozača “kralja kocke” Zlatka Bagarića. Prethodno je Luketa pucao u Kemala Keranovića, sina ubijenih, ali ga je promašio.

Motiv ovog stravičnog zločina bio je nevraćeni novac u iznosu od 410 tisuća eura koji je prije četiri godine Luketa pozajmio Kemalu Keranoviću. Nakon ovog trostrukog ubojstva, tijekom pregovora o predaji s policijskim specijalcima Luketa je pokušao samoubojstvo pucajući pištoljem sebi u usta. Zadobio je teške ozljede glave i mozga, koje je preživio nakon operacije u splitskoj bolnici.

Luketa je gotovo 11 mjeseci liječio se u Krapinskim Toplicama, a njegova soba bila je pod jakim policijskim osiguranjem. Upravo u četvrtak, na godišnjicu nezapamćenog trostrukog ubojstva, Luketa je premješten na daljnje liječenje u bolnicu u Kninu. U potpunosti mu je oduzeta lijeva strana tijela, a izgovara tek pokoju riječ vrlo teško i nerazumljivo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.