Obavijesti

News

Komentari 53

Prekinuli potragu za hrvatskim pomorcem: 'U moru koje je 15°C moguće je preživjeti tek 26 sati'

Prekinuli potragu za hrvatskim pomorcem: 'U moru koje je 15°C moguće je preživjeti tek 26 sati'

Vodeći se brojnim parametrima, među kojima su i temperatura mora koja je jučer iznosila oko 15 stupnjeva Celzijevih, potraga je prekinuta, kazala je Sanja Putica iz Atlanske plovidbe

VIDEO

Prekinuta je potraga za nestalim pomorcem iz Hrvatske. Potragu je prekinuo Centar za traganje i spašavanje u Vladivostoku koji je rukovodio potragom za nestalim pomorcem. Vodeći se brojnim parametrima, među kojima su i temperatura mora koja je jučer iznosila oko 15 stupnjeva Celzijevih te činjenicom da je u takvim uvjetima mogućnost preživljavanja oko 26 sati, potraga je prekinuta, kazala je Sanja Putica iz Atlanske plovidbe. 

Podsjećamo, Atlantska plovidba izvijestila je u subotu da se traga za članom posade broda 'Miho Pracat' u Japanskom moru, nakon što je oko 9 sati po lokalnom vremenu primijećen njegov nestanak.

Brod koji je bio na putu iz ruske luke Shakhtersk prema Kini, odmah je okrenut u suprotnom smjeru i započela je akcija potrage. Kompanija je priopćila da je u međuvremenu brod pretražen, a nestali član posade broda 'Miho Pracat' nije pronađen na brodu.

U Japanskom moru nestao član posade Atlantske plovidbe, u potragu uključen i zrakoplov
U Japanskom moru nestao član posade Atlantske plovidbe, u potragu uključen i zrakoplov

Uz njihov brod, u potragu su bili uključeni zrakoplov, brod specijaliziran za traganje i spašavanje (SAR) te ribarski brod koji se zatekao u blizini mjesta događaja.

- Mi smo u kontaktu s Atlantskom plovidbom, a koja je u kontaktu s Centrom za traganje. Potraga se vodi vrlo profesionalno. Ne znamo nikakve detalje oko toga kako je čovjek nestao, je li možda pao s broda, niti želimo nagađati. To će sve pokazati detaljna istraga - kazao je u nedjelju glavni tajnik Sindikata pomoraca u Hrvatskoj Neven Melvan.

Neslužbeno doznajemo da riječ je o hrvatskom državljaninu s područja Dubrovačko- neretvanske županije. Navodno je riječ o pomorcu s područja Metkovića, no službenih potvrda zasad nema.

Inače, brod "Miho Prcat" izgrađen je 2008. godine u kineskom brodogradilištu Jiangsu Eastern Shipyard. Dugačak je 229 a širok 23 metra te plovi pod hrvatskom zastavom. Brod također ima sedam skladišta za rasute terete, nosivost od 79964 mt, te postiže brzinu od 14 čvorova.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 53
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

Policija došla privesti čovjeka u Našicama, on skočio i poginuo!
S PRVOG KATA

Policija došla privesti čovjeka u Našicama, on skočio i poginuo!

Policija iz Našica jutros oko 7 sati je pokušala realizirati dovedbeni nalog koji je Županijski sud u Osijeku raspisao za 47-godišnjakom kojeg je trebalo dovesti u Zatvor u Zagrebu
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca