Obavijesti

News

Komentari 73

Ukrajina: Okružit ćemo cijeli Bahmut; Rusi poručili: Nećemo produljiti sporazum o žitaricama

Ukrajina: Okružit ćemo cijeli Bahmut; Rusi poručili: Nećemo produljiti sporazum o žitaricama

Cijene pšenice oštro su porasle u ponedjeljak nakon što je Rusija obustavila sudjelovanje u inicijativi koja je jamčila siguran izvoz žitarica preko Crnog mora, rekli su trgovci

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
21.09

Krimski most: Putin najavio odgovor i jačanje sigurnosti

24sata

Ruski predsjednik Vladimir Putin zatražio je u ponedjeljak da se pojačaju sigurnosne mjere na Krimskom mostu, strateškoj infrastrukturi po drugi put oštećenoj u ukrajinskom napadu, za koji je najavio "odgovor".

"Budući da je ovo drugi teroristički napad na Krimski most, očekujem konkretne prijedloge za poboljšanje sigurnosti te važne i strateške prometne infrastrukture", rekao je Putin na vladinoj sjednici koju je prenosila televizija.

Putin je rekao da je jedna djevojčica ozlijeđena, a njezini roditelji su poginuli u tom ukrajinskom napadu na mostu koji Rusiju povezuje s Krimom, poluotokom koji je anektirala 2014.

Više pročitajte OVDJE.

19.14

Rusija: Naši turisti koji su zapeli na Krimu moraju proći preko okupiranih područja Ukrajine

24sata

Ruske vlasti su u ponedjeljak preporučile ruskim turistima koji su zapeli na Krimu nakon napada na most koji anektirani poluotok povezuje s Rusijom, da se vrate kući preko ukrajinskih teritorija pod ruskom okupacijom.

U napadu, koji su u noći na ponedjeljak izvele ukrajinske snage, poginulo je dvoje civila koji su u autu prelazili preko tog mosta.

Komercijalni letovi između Moskve i Krima prekinuti su nakon početka ofenzive u Ukrajini i većina ruskih turista dolazi na poluotok automobilima dijelom mosta namijenjenim cestovnom prometu. Taj dio mosta djelomično je oštećen u napadu.

Više pročitajte OVDJE.

18.46

Baltičke zemlje odvojit će se od ruske električne mreže početkom 2025. godine

24sata

Baltičke zemlje odvojit će se od ruske elektroenergetske mreže početkom 2025., poručili su estonska premijerka i izvršni direktor litavskog operatora električne mreže.

"Kompromisno pristajemo približiti rok za godinu dana. Dakle, odlazak početkom 2025.", rekla je estonska premijerka Kaja Kallas za Reuters na marginama samita NATO-a u Vilniusu prošlog tjedna.

Tri desetljeća nakon odvajanja od bivšeg Sovjetskog Saveza i 19 godina od pridruživanja Europskoj uniji, baltičke države Estonija, Latvija i Litva još uvijek ovise o Rusiji za osiguravanje stabilnog elektroenergetskog sustava.

Više pročitajte OVDJE.

18.35

Bijela kuća: Ruska suspenzija sporazuma o žitu ugrozit će milijune ljudi, poništite odluku!

24sata

SAD i Velika Britanija osudile su u ponedjeljak odluku Rusije da obustavi svoje sudjelovanje u Inicijativi za izvoz žitarica iz ukrajinskih luka na Crnom moru (BSGI) što će, kako tvrde, pogoršati sigurnost hrane i ugroziti milijune ljudi, te pozvale Kremlj da je poništi.

"Pozivamo vladu Rusije da odmah poništi odluku o izlasku iz sporazuma o izvozu žitarica preko Crnog mora", priopćio je savjetnik Vijeća za nacionalnu sigurnost Bijele kuće  Adam Hodge.

Više pročitajte OVDJE.

17.26

Ruski zrakoplov srušio se u Azovsko more blizu ruske obale

24sata

Ruski zrakoplov Su-25 srušio se u ponedjeljak u Azovsko more blizu grada Jejska, no pilot se prethodno uspješno katapultirao, objavili su na društvenim mrežama lokalni dužnosnici.

Na društvenim su mrežama objavljene neprovjerene videosnimke na kojima se vidi padobran kako se spušta nad morem blizu plaže te potom uz pljusak pada u vodu.

Više pročitajte OVDJE.

Komentari 73