Obavijesti

News

Komentari 0

Prekršiteljima kazne, uzornima nagrade iz ruku poznatih ljudi

U sklopu te preventivno-represivne akcije koja će se provoditi na zagrebačkim prometnicama u povodu blagdana, policajci će nadzirati korištenja sigurnosnog pojasa, kacige, brzinu...

VIDEO

Zagrebačka policija u subotu će provoditi akciju kojom će kažnjavati pijanu i prebrzu vožnju kao i ostale prekršaje, dok će uzorne vozače prigodnim poklonima nagrađivati ljudi iz javnog života.

U sklopu te preventivno-represivne akcije koja će se provoditi na zagrebačkim prometnicama u povodu nadolazećih blagdana,  prometni policajci nadzirat će također korištenja sigurnosnog pojasa i zaštitne kacige, nepropisno korištenje mobitela te ostale prekršaja koji ugrožavaju sigurnost.

Akcija će se provoditi na mjestima pogodnim za zaustavljanje vozača, a vozače čije će ponašanje biti uzorno odnosno u skladu s propisima, prigodnim poklonima nagradit će osobe iz javnog života, najavila je zagrebačka policija.

Akcija i u Slavoniji

 U blagdanskim danima pred nama nastojimo građanima pružiti najveći mogući stupanj sigurnosti. Dio sigurnosti je i sigurnost cestovnog prometa, pa je zaštita svih njegovih sudionika od kršenja prometnih propisa uzrokovanih neodgovornim ponašanjem pojedinaca bitna zadaća policije. U cilju zadržavanja razine sigurnosti cestovnog prometa na što višoj razini, 23. prosinca na području čitave Republike Hrvatske provest će se akcija nadzora vozača. Akcijom će se kontrolirati poštivanje propisa vezanih uz alkohol, korištenje sigurnosnog pojasa i zaštitne kacige, nepropisno korištenje mobitela i poštivanje ograničenja brzine, odnosno, propisa čije kršenje uzrokuje najteža stradavanja. Vozače koje zateknu u prekršajima policijski službenici kaznit će sukladno zakonskim odredbama, dok će vozače čije je ponašanje u skladu s propisima nagraditi prigodnim poklonom (privjesci). U akciji će sudjelovati i osobe iz javnog života, koje će na lokacijama policijskih nadzora „dobrim vozačima“ uručivati prigodne poklone. Na području Pakraca od 9 sati u Ulici Matije Gupca uz policijske službenike bit će gradonačelnica Anamarija Blažević, dok će u Požegi od 11 sati u Osječkoj ulici uz policijske službenike biti gradonačelnik Darko Puljašić, objavila je PU požeško-slavonska. . 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.