Obavijesti

News

Komentari 115

'Premijer i Vlada su sve znali o Agrokoru i snose odgovornost'

'Premijer i Vlada su sve znali o Agrokoru i snose odgovornost'
1

Mjesecima smo ispitivali o tom ugovoru, a premijer Plenković nas je optužio da smo populisti. Sada znamo da je napad na nas bio pokušaj udaljavanja od istine, rekao je Petrov

VIDEO

Predsjednik Mosta nezavisnih lista Božo Petrov izjavio je u četvrtak, komentirajući aferu Agrokor, da je premijer Andrej Plenković trebao znati za ugovor o roll-up kreditu, te da su članovi Vlade sve znali i doveli do sadašnjeg stanja, pa moraju za to snositi odgovornost.

- Već mjesecima upozoravamo kako je cijeli postupak oko Agrokora netransparentan od trenutka donošenja Zakona o sistemski važnim tvrtkama. Mjesecima pitamo kako se sklopio ugovor o roll-upu i koji su privatni pravni subjekti ušli u taj ugovor. Ne samo da nismo dobili odgovor, već nas je premijer Plenković optužio da smo populisti. Sada znamo da je napad na nas bio pokušaj udaljavanja od istine - rekao je Petrov nakon sastanka sa sisačkim članovima Mosta.

- Nije problem samo gospodin Ramljak kao Vladin povjerenik, Vlada je odgovorna za to stanje. Ljudi kao Andrej Plenković bi voljeli kao s teflona skinuti po potrebi bilo kojega ministra, jer on njih koristi kao tampon zonu, a tako će koristiti i Vladinog povjerenika, koji radi ono što žele oni i Andrej Plenković. Ni Mostu nisu htjeli objasniti o kakvom se ugovoru radi - kazao je Petrov.

Na pitanje novinara je li slučaj Agrokor u drugi plan gurnuo Inu i sudbinu Rafinerije nafte u Sisku, Petrov je odgovorio kako će Most ustrajati da Ina stalno bude prisutna u javnosti jer zbog "zabave za javnost" kroz uhićivanja i puštanja čelnika Agrokora, Ina ne smije pasti u drugi plan. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

'Rafinerija Sisak mora ostati!'

- Rafinerija Sisak mora ostati i njeno gašenje ne dolazi u obzir - poručio je Petrov.

Glasnogovornik Stožera za obranu Rafinerije Predrag Sekulić, inače član Mosta, rekao je da je Rafinerija i ove godine vrlo dobro poslovala, uz ostvarenje visokih marži.

- Obrazložili smo da ovakvu benzinsku rafineriju, na ovakvom položaju, u vrijeme povećanje potrošnje benzinskih goriva, zaista nema smisla gasiti. I dalje tvrdimo da se radi o interesu MOL-a, jer smetamo njihovim rafinerijama i očito je da se radi o neprijateljskom preuzimanju Ine - rekao je Sekulić.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 115
VIDEO

'Čekalo se da Knighthead kupi obveznice i odbili Sber banku'
TODORIĆ NA BLOGU

'Čekalo se da Knighthead kupi obveznice i odbili Sber banku'

Ivica Todorić na blogu tvrdi da je Knighthead kupovao obveznice i nakon 9. travnja, a da je na sastanku u travnju odbijena Sber banka, jer se čekalo da Knighthead kupi potrebnu količinu obveznica

NOVA OBJAVA NA BLOGU

Ivica Todorić: Koga zastupa Dolički, Agrokor i Knighthead?

Todorić piše kako pod pritiskom javnosti Dolički brani svoj ugovor i svoj roll up, "zanemarujući činjenicu da se, kao i njegov poslodavac Ramljak, nalazi u neviđenom konfliktu interesa"
DORH izdao europski uhidbeni nalog protiv Ivice Todorića
traži ga policija

DORH izdao europski uhidbeni nalog protiv Ivice Todorića

Sukladno Zakonu o pravosudnoj suradnji u kaznenim stvarima s državama članicama Europske unije, DORH je izdao europski uhidbeni nalog protiv prvookrivljenog hrvatskog državljanina, priopćili su