Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
42 komentara

Premijer je na meniju: Plenki strepi jer je idući na redu...

Nakon osude Martine Dalić i Zdravka Marića, sada je povjerenstvo krenulo na sam vrh - po premijera Andreja Plenkovića. Što mu se piše, pročitajte u novom broju Expressa

Foto: 24sata/24sata
42 komentara

U rujnu je Povjerenstvo nakon inicijalnih provjera i očitovanja odlučilo pokrenuti postupak protiv premijera Andreja Plenkovića. Kad se vide razlozi, teško se može zaključiti da bi se mogao izvući s obzirom na odluku o Dalić, doznaje novi Express, koji je u petak na kioscima.

Povjerenstvo je, naime, postupak protiv premijera Plenkovića pokrenulo upravo zato što je Vlada s njim na čelu također cijelo vrijeme tajila članove neformalne radne skupine. Postupak je pokrenut i zato što je Plenković osobno znao da je Ante Ramljak jedan od tvoraca zakona, no Vlada ga je poslije ipak predložila sudu za povjerenika.

I na kraju, izbjegao je dati informacije i Saboru kad su ga upitali za njih. Dakle, sve je apsolutno jednako kao kod Dalić - koju je Povjerenstvo proglasilo krivom - a koja je bila dio iste te Plenkovićeve vlade. Povjerenstvo je odlučilo pokrenuti postupak unatoč dugačkom i širokom obrazloženju Vlade u kojem se cijeli slučaj pokušava relativizirati.

Premijer Andrej Plenković rekao je ovih dana da Vlada može, ali ne mora, osnivati formalne radne skupine, no na to mu se grlo stislo, morao je otpiti gutljaj vode... Što mu se piše, pročitajte u novom broju magazina Expressa, od ovog petka na svim kioscima.

Foto: 24sata/24sata

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message