Obavijesti

News

Komentari 90

Petrina grli Plenkija, a tvrdi da nema sreće dok HDZ ne umre

Petrina grli Plenkija, a tvrdi da nema sreće dok HDZ ne umre
5

"Udruga nezavisnih" postoji od rujna prošle godine i okuplja 40-ak nezavisnih gradonačelnika i načelnika, iako većina njih ni nisu službeno članovi same udruge

VIDEO

Uz premijera Plenkovića, na sastanku u Banskim dvorima koji je započeo u 11 sati sudjeluje ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac, ministar uprave Lovro Kuščević te predstavnik Ministarstva financija. 

Premijer je na svom Twitter profilu proučio da je s predstavnicima Udruge nezavisnih razgovarao o politici Vlade koja se temelji na povjerenju, otvorenosti i koordinaciji s jedinicama lokalne i područne samouprave, koja je u interesu ravnomjernog razvoja svih krajeva Hrvatske. 

- Najbitnije je da smo otvorili novi komunikacijski kanal i dobro smo primljeni, mi nismo politička stranka, želimo surađivati sa svima i raditi za dobro naših građana - istaknuo je nakon sastanka predsjednik Udruge nezavisnih, Ante Dabo. Dodao je da je dogovoreno da ovakvi susreti postanu tradicija, no idući sastanak nije definiran. 

Istaknuo je kako je cilj da se komunikacija osnaži upravo kroz Udrugu, umjesto da ide pojedinačno. 

Obzirom da se Dabo već ranije našao na na listi Mosta za Sabor tijekom izbora, na pitanje novinara postoji li sumnja da se ne radi samo o neovisnoj Udruzi, odbacio je sva nagađanja. 

- Moj je stav da ne mogu dobro raditi posao gradonačelnika i biti saborski zastupnik. Udruga je isključivo udruga i nema politički predznak, a da li će se netko od kolega odlučiti za iskorake na državnoj razini, to je njegova odluka - istaknuo je. 

Iako ovu udrugu mnogi vide kao konkurenciju Mostu, u Udruzi odbacuju takve usporedbe te tvrde kako ne planiraju prerasti u stranku niti se žele baviti nacionalnom politikom. "Udruga nezavisnih" postoji od rujna prošle godine i okuplja 40-ak nezavisnih gradonačelnika i načelnika, iako većina njih ni nisu službeno članovi same udruge. 

Među načelnicima koji su stigli u banske dvore je i Stipe Petrina. Načelnik Primoštena je prije tri godine bio na listi Mosta, a u lokalnim kampanjama je uvijek napadao HDz provokativnim plakatima, uspoređujući ih sa zmijom otrovnicom. Danas se srdačno pozdravio s Plenkovićem iako je na sjednici županijske skupštine prije nekoliko mjeseci nosio transparent 'Dok HDZ ne umre, Hrvatska neće živjeti'.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 90
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...
PRISILNO IH PRIVELI

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...

Pijane žene odbile su zapovijed policajaca da prestanu sa razbijanjem te je jedna policajca uhvatila za košulju te ga počela udarati po tijelu nastojeći ga izbaciti iz objekta kada je ušao