Obavijesti

News

Komentari 231

Cirkus u Saboru: Reiner po svom, bijesna oporba lupala po klupama dok je Plenković pričao

Cirkus u Saboru: Reiner po svom, bijesna oporba lupala po klupama dok je Plenković pričao

Premijer je stigao u Sabor podnijeti godišnje izvješće. Oporba je dogovorila taktiku traženja stanke za stankom svakih 10 minuta, a Plenković je odlučio ne sjediti za to vrijeme u sabornici

PRATITE UŽIVO:

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
18.42

Nakon gotovo osam sati završila je rasprava ovoj točki dnevnog reda.

18.20

Plenković se vratio na kraju, oporbe nema

Nakon što su se izredali svi Klubovi, a oni oporbeni kritizirali ovo izvješće ocijenivši ga nerealnom, ružičastom bajkom, u polupraznu sabornicu u kojoj je ostala nekolicina HDZ-ovaca i od oporbe samo Mostov Grmoja, vratio se premijer Plenković, koji ima pravo i na završni govor u ime predlagatelja.

- Prije svega zahvala zastupnicima parlamentarne većine na potpori - započeo je premijer, a onda je i Grmoja kao jedini oporbeni zastupnik napustio sabornicu. 

- Današnji dan je u mnogočemu presedan u načinu djelovanja, javnost je vidjela opstrukciju, destrukciju i izljeve mržnje. Politička oporba će još dugo biti oporba, sami su si iskopali raku veličine nogometnog igrališta i zatrpali se. Pokazali su da žele u Hrvatskoj anarhiju, primitivizam i divljaštvo - iskoristio je premijer prvih nekoliko od 30 minuta na kritiku oporbe. 

Pa podsjetio na jučerašnju presudu članu Domovinskog pokreta koji je dan nakon pucnjave Danijela Bezuka na Banske dvore prijetio njemu kao premijeru. 

- A mediji su to ignorirali - kazao je. 

Takvih kao Bezuk ima još u Hrvatskoj koji bi koristili oružane metode za rušenje vlasti, dodao je Plenković. 

- I taj događaj je isto dio našeg sedmogodišnjeg mandata, kojeg nećemo staviti u prvi plan izvješća, ali ćemo ga isticati u javnosti da nam se dio javnosti ne bi pravio nevješt i odobravao to, poput Penave, SDP-a, a da o Milanoviću i ne govorim - istaknuo je dodavši kako se danas potvrdila njegova teza o dvije Hrvatske.

Potom je ponovio glavne starteške projekte koje je Vlada ostvarila, poput Pelješkog mosta, LNG terminala, ulaska u Schengen, eurozonu, koridor Vc, Istarski ipsilon...

- Financijski - zemlja koja raste kontinuirano, smanjiti javni dug unatoč krizi je postignuće s kojim se nitko drugi ne može podičiti u EU, cijena struje i plina se nije mijenjala kao da energetske krize nije ni bilo - kazao je podsjetivši na krizu Agrokora, Covid, rusku agresiju na Ukrajinu, energetsku krizu, potrese, sada sukob na Bliskom istoku. 

Usprkos tome, ponovio je, rasle su plaće i mirovine. 

- Današnja rasprava me, s jedne strane, žalosti i baš nikada nitko nije radio ovakav tip destrukcije. Nama je ovo dobro, ljudi vide, hrvatski narod je pametan, hvala im što su politički sami sebe pokopali, mi ćemo svojim putem za sigurnu Hrvatsku - zaključio je Plenković kojem su HDZ-ovci ponovono aplaudirali.

 

13.30

Premijer je podnio izvješće, tko ga je čuo, čuo ga je, dao izjavu novinarima i otišao. Nije ostao slušati što oporba ima za reći.

13.09

Ovako su i Sanaderu pljeskali, uzviknuo je Mostov Nikola Grmoja. Dok je oporba u ritmu lupala po klupama, vladajući su u istom ritmu pljeskali. 

Reiner je odredio stanku do 13.30.

13.08

Hrvatska, Hrvatska, viču oporbenjaci dok vladajući i dalje plješću Plenkoviću.

Komentari 231