News

Komentari 7

'Premijerov problem je to što Divjak ne zna, a i ne razumije'

'Premijerov problem je to što Divjak ne zna, a i ne razumije'

Zagrebački gradonačelnik izjavio je na aktualnom satu Gradske skupštine kako nema nikakvog sukoba između njega i ministrice obrazovanja te da je "to što ona ne zna i ne razumije svoj posao - premijerov problem"

Gradski zastupnik Renato Petek (Naprijed Hrvatska - Progresivni savez) apelirao je na gradonačelnika da pomogne djeci s poteškoćama u razvoju koja od Ministarstva znanosti i obrazovanja nisu dobila rješenje za pomoćnike u nastavi i da se dogovori s ministricom Divjak kako zagrebački školarci ne bi ispaštali zbog mogućih sukoba između njegove stranke i resorne ministrice.

27. sjednica Gradske skupštine Grada Zagreba

'Divjak mi je najsimpatičnija od svih ministara u Vladi'

 - Razumijem i slažem se da je ovdje u pitanju nerad ministrice Divjak jer u ministarstvu nisu na vrijeme odradili svoj posao, no bez obzira na to, neka se ne potencira sukob kako bi djeca dobila pomoć koju trebaju - rekao je Petek.

Bandić ga je optužio da mu imputira sukob s ministricom za posao koji je ona trebala odraditi.

- Di vam je obraz? Mene pitate za posao koji treba odraditi ministrica, a to nije odradila zato što mene ne podnosi -  rekao je Bandić i dodao da mu je ona "najsimpatičnija od svih ministara u Vladi".

27. sjednica Gradske skupštine Grada Zagreba

 - Nemam nikakvog sukoba niti s jednim ministrom, a s njom najmanje. To što ona ne zna i ne razumije to je problem premijera koji je i drži, a ne moj. Pitajte njega, pitajte nju, pustite Bandića da radi svoj posao - komentirao je.

O Imunološkom zavodu - na sljedećoj sjednici

Gradski zastupnik Zlatko Nikolić (Radnička fronta) zanimao se što je s Imunološkim zavodom, a Bandić je izvijestio da u petak ima sastanak s čovjekom kojeg je premijer ovlastio da pripreme sastanak oko projekata među kojima je Imunološki zavod.

27. sjednica Gradske skupštine Grada Zagreba

 - Najzaslužniji čovjek da to još diše u Zagrebu je Bandić i Grad Zagreb iako to nije 'core business' niti tvrtka u vlasništvu Grada". Na idućoj sjednici ću vam moći reći nešto više o tome - dodao je.

27. sjednica Gradske skupštine Grada Zagreba

Zastupnici su ponovno postavljali pitanja gradonačelniku oko memoranduma "Grad u Gradu" te tko ga je i zašto prepravljao, na što je gradonačelnik ponavljao svoj odgovor da je Zagreb prvi grad koji je javno objavio poslovnu tajnu, da se radi o neobvezujućem dokumentu, ali i dodao u jednom trenutku da mu je sad žao što ga je dostavio.

27. sjednica Gradske skupštine Grada Zagreba

 - To je mijenjanje tipfelera, a ne smisla i to nikoga ne obvezuje - kazao je.

Gradskom zastupniku Mateju Mišiću (SDP) koji mu je postavio pitanje o memorandumu i koji je zajedno s Petekom gradonačelniku prije nekoliko mjeseci izradio i poklonio pseću kućicu, Bandić je poručio da Rudi neće stanovati u bilo kakvim kućicama.

 - Što se tiče kućice, moj Rudi ima ukusa, kao i ja, neće stanovati u bilo kakvim kućicama. Moj Rudi je esteta, kao Gianni Versace. Zamislite kućicu koju ste vi napravili, ona liči na vas, a ne na Versacea i nema šanse da Rudi tu legne -  kazao je gradonačelnik.

Najčitaniji članci