Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
20 komentara

'Premijeru je vrijeme da napiše razrješenje ministrice Dalić'

Modus operandi HDZ-a je isti bez obzira je li na čelu stranke Ivo Sanader, Karamarko ili Plenković. Jedina je razlika je bila kad je na čelu stranke bila Jadranka Kosor, ali i to su brzo riješili i izbacili je, rekao je Peđa Grbin

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
20 komentara

Kada vidimo da našli kolege iz HDZ-a kažu da je sve ovo što je izašlo u mailovima okej, onda meni ostaje samo za pitati se - ako je ovo javno ok, što je onda tek tajno, što nam rade iza leđa i što kriju? Modus operandi HDZ-a je isti bez obzira je li na čelu stranke Ivo Sanader, Karamarko ili Plenković. Jedina je razlika je bila kad je na čelu stranke bila Jadranka Kosor, ali i to su brzo riješili i izbacili je iz stranke, kazao je na konferenciji za novinare u Saboru SDP-ov Peđa Grbin

POGLEDAJTE VIDEO

Arsen Bauk rekao je da od sastanka vladajuće koalicije, koji je upravo trajao, ne očekuje ništa. 

- Sada je već vrlo teško predvidjeti što će napraviti. Jučer smo čuli od HNS-a da Dalić treba otići ako su mailovi autentični, a ona je sama rekla da jesu i da neće dati ostavku. Klub nacionalnih manjina, Furio Radin i Milorad Pupovac također su rekli da takav teret ne bi trebao opterećivati koaliciju. Znam da će vladajući iz ove situacije pokušati izvući najbolje za sebe. Koalicijski partneri mogu izabrati hoće li biti držači ljestava ili pritiskom smijeniti Martinu Dalić - rekao je Bauk i dodao:

- Mislim da premijeru nije vrijeme za dramatizaciju niti za relaksaciju već da pozove tajnicu i napiše rješenju o razrješenju ministrice gospodarstva i potpredsjednice Vlade - zaključio je Bauk. 

- Očito u ovo doba godine i 2017. i 2016. raspravljamo o vladinim dužnosnicima koji su svoj vlastiti interes stavili ispred nacionalnog. Nadam se da ćete ih nakon sastanka pitati koji im je interes važniji, nacionalni ili partikularni, a onda ćemo ih slušati kako se izmotavaju. To je očito postao modus operandi vladajuće koalicije u Hrvatskoj - kazao je Grbin. 

Potvrdili su da su obojica potpisala Mostovu inicijativu da se na dnevni red Sabora uvrsti zahtjev za raspravu o prijedlogu izmjene Odluke o osnivanju istražnog povjerenstva za Agrokor. 
 

Tema: Afera mailovi

Možda vas zanima i ovo:
Message