Obavijesti

News

Komentari 253

Trgovine se vraćaju na staro radno vrijeme, u dvije smjene

Trgovine se vraćaju na staro radno vrijeme, u dvije smjene
1

Počinju raditi postolari i krojači, rekao je Božinović, te dodao da se radno vrijeme vraća na ono koje je bilo prije epidemije, ali tko bude radio više od 10 sati morat će imati pauzu od barem sat vremena

VIDEO

Stožer je objavio nove informacije o korona virusu, te pojasnio dio novih mjera koje stupaju na snagu u ponedjeljak i tjedan dana kasnije.

U zadnja 24 sata u Hrvatskoj je 28 novooboljelih od korone, ukupno je to 2009.

- Prvi put je broj ozdravljenih veći od broja oboljelih. Taj trend će se nastavitti ako se i dalje svi budemo pridržavali pravila - rekla je Alemka Markotić.

POGLEDAJTE VIDEO

[UŽIVO] Raste broj oboljelih od korone u Hrvatskoj

Posted by 24sata on Friday, April 24, 2020

- Ukupno testiranih je 30213. Hospitaliziranih imamo četiri više, od toga je na respiratoru 21, dvoje više nego jučer. 982 ljudi je ozdravilo, a u 24 sata je 99 ozdravljenih - rekao je Krunoslav Capak.

Jedna pacijentica u Splitu je preminula, pa se ukupan broj preminulih popeo na 51.

Davor Božinović govorio je o novim mjerama.

- Odlukama se omogućava rad trgovinama, osim onih u trgovačkim centrima, s time da trgovine prehrambenim i higijenskim potrepštinama u trgovačkim centrima rade i dalje. Počinju raditi postolari i krojači, rekao je Božinović, te dodao da se radno vrijeme vraća na ono koje je bilo prije epidemije.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:37

- Ali, morat će raditi u dvije smjene, s pauzom od najmanje jedan sat da se sve očisti. Nedjeljom neće biti dozvoljen rad, osim prehrambenim trgovinama, pekarnicama i trgovinama na benzinskim crpkama - istaknuo je.

Na pitanje otvaraju li se outleti Božinović je ponovio da ne rade samo dućani unutar shopping centara.

- Ono što je izvana, nema nikakve razlike između nekog dućana u gradu i nekog u outletu - istaknuo je Božinović. Ukratko - outleti koji su koncipirani kao 'gradići' i imaju trgovine s vanjske strane mogu raditi.

O mjerama za trgovine s odjećom

Za prodaju odjeće Krunoslav Capak je rekao da je dozvoljena osim u shopping centrima jer nije zabilježen prijenos korona virusa na tekstilu.

- Gdje god je to moguće preporučit će se da se ne koriste kabine nego da se roba uzme kod kuće i da se onda proba i vrati u slučaju potrebe. Rizik je najveći kod one odjeće koja se oblači preko glave, tu mogu ostati kapljice. Preporuka je da se roba koja se vrati stavi pet dana sa strane da virus, ako postoji, odumre - istaknuo je Capak.

O javnom prijevozu

Kontrola pripada drugim resorima, ali to se treba široko iskomunicirati s medijima i građanima. Na broj 113 volonteri će davati informacije o svim mjerama i uputama. To je kao i do sada higijena, distanciranje i preporuča se nošenje maski, rekao je Capak.

Rekreacija, sport, autoškole...

Capak je rekao da će temeljna preporuka za sportaše prve kategorije biti veća distanca i higijena. Svlačionice i tuševi neće se moći koristiti.

Što se tiče otvaranja autoškola, to će se pitanje još dodatno razmatrati i moguća je posebna odluka o tome, rekao je Božinović.

- Što se rekreacijskog sporta i teretana tiče, naravno da smo razgovarali, ali ključna je faznost, da ne dopustimo odjednom previše toga - kazao je Capak.

POGLEDAJTE VIDEO:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 253
VIDEO

Gotov sastanak DP-a i Mosta. Oglasio se Pupovac: Nijedna nam opcija nije neprihvatljiva
IZ MINUTE U MINUTU

Gotov sastanak DP-a i Mosta. Oglasio se Pupovac: Nijedna nam opcija nije neprihvatljiva

Prošlo je šest dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u
'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava