Obavijesti

News

Komentari 573

Presuda Mišiću: Monstrum joj odrubio glavu i dobio 15 god.

Presuda Mišiću: Monstrum joj  odrubio glavu i dobio 15 god.
4

Tužitelji su za Edija Mišića (29) tražili kaznu od 40 godina. No sudsko vijeće ga je proglasilo krivim za obično ubojstvo. Selenin brat se nakon presude rasplakao

VIDEO

Sudsko vijeće pod predsjedanjem suca Vladimira Živaljića je u četvrtak u 13 sati Edija Mišića (29) nepravomoćno osudilo na 15 godina zatvora. Mišić je osuđen za ubojstvo Meksikanke Selene Macedo u kolovozu prošle godine. Suci su ga proglasili krivim za obično ubojstvo pa nije dobio maksimalnu kaznu zatvora. 

Brat ubijene Selene se rasplakao kad je čuo presudu.

Suci su u obrazloženju presude rekli da tužitelji nisu uspjeli dokazati da je riječ o okrutnom ubojstvu odnosno nisu uspjeli dokazati da je Selene bila pri svijesti i da je patila. Također su rekli da su tužitelji krivo kvalificirali podmuklo ubojstvo jer se za tako nešto, kaže sudsko vijeće, podrazumijeva neki prijašnji kontakt i poznavanje. 

Tužitelji tražili maksimalnu kaznu

U završnim riječima državna odvjetnica Julijana Stipišić opet je ponovila kako traži maksimalnu kaznu zatvora od 40 godina jer je Edi počinio teško ubojstvo na osobito okrutan i podmukao način. Motiv ubojstva još nije poznat, no odvjetništvo smatra da je povod bio seksualne naravi. Psihijatrijsko vještačenje mu je ustanovilo asocijalno-disocijalni poremećaj, narcisoidnu prirodu i sklonost sadizmu. Odvjetništvo smatra da je Selena cijelo vrijeme trpila veliki strah. 

Odvjetnik Frane Gorjanc drži da njegov štićenik nije počinio zločin na način kako navodi optužnica. Smatra da su ciste pronađene na Edijevom mozgu u kombinaciji s vrućinom i iscrpljenošću mogle uzrokovati epileptički napadaj. Posljedica toga je moguća amnezija i nekontroliranje postupaka zbog kojih bi Edija trebalo osloboditi. 

Podsjetimo, Edi Mišić je Meksikanku Selenu Macedo ubio prošlog ljeta. Vezao je ljepljivom vrpcom i kuhinjskim joj nožem gotovo odrubio glavu. Selenu su pronašli zakopanu na Marjanu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 573
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.