Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Pretučeni Ivan (21) budi se iz kome: 'Iznenadio je i liječnike!'

U nedjelju je Ivan Mikuljan (21) počeo disati samostalno, pokušava se i probuditi, ali još ne uspijeva. Očito je da se moj bratić bori s time, što je jako dobro, kazao nam je Mirko Klišanić...

Foto: 24sata/24sata
84 komentara

Ivan Mikuljan (21), mladić iz Andrijaševaca kraj Vinkovaca, nakon mjesec dana kome polako dolazi k sebi.

PRETUČENI MLADIĆ 'Naš Ivan je i dalje bez svijesti. Sada je sve u Božjim rukama...'

- U nedjelju je Ivan počeo disati samostalno, liječnici su uočili još neke znakove u njegovu oporavku. U ponedjeljak je počeo polako otvarati oči. To je pomalo iznenadilo i liječnike. Prema onome što su nam rekli, nije to klasično otvaranje očiju nego ono kao kad se čovjek želi probuditi iz sna, ali ne uspijeva, očito je da se moj bratić bori s tim, što je vrlo dobro. Što se tiče ostalih parametara, oni su za sada u redu i očekujemo da će našemu Ivanu svakog dana mogao biti sve bolje – rekao je Mirko Klišanić, bratić mladića koji je brutalno pretučen 22. kolovoza u Vinkovcima.

PRETUČEN U VINKOVCIMA Ivana nisu uspjeli probuditi iz kome, a dobio je i upalu pluća...

Ivan Mikuljan je sad u Općoj bolnici u Vinkovcima na Odjelu za anesteziologiju, reanimatologiju i intenzivno liječenje, kamo su ga prije tjedan dana dovezli iz KBC-a Osijek.

U brutalnoj tučnjavi u središtu Vinkovaca sudjelovalo je 13 mladića, a policija ih je sve identificirala. Mikuljan je zadobio za život opasne ozljede, a 17-godišnjak iz Rokovaca lakše.

Državno odvjetništvo u prijavi je navelo kako je Mikuljanu slomljena jagodična kost, ozlijeđen mu je lijevi maksilarni sinus, imao je nekoliko krvarenja u mozgu, koji mu je natekao.

Uz to, zadobio je prijelom lijeve očne šupljine te su liječnici naveli da su sve to ozljede opasne za život. Drugookrivljeni u slučaju premlaćivanja je Domagoj Culej (22) zvani Dodo, sin saborskog zastupnika Steve Culeja. Njega sumnjiče da je došao s Mikuljanom te da je udarao nogom drugog mladića dok je ležao na tlu. Stevo Culej je najprije rekao da je pogledao videosnimku nadzorne kamere iz obližnje trgovine te ustvrdio da se na njoj vidi da njegov sin nije nikoga tukao. Kasnije je povukao priču da je vidio videosnimku, koja je zapravo dokazni materijal. Demantirala ga je i policija.

Prema rješenju, svi navedeni terete se da su sudjelovali u tučnjavi koja je imala za posljedicu teške tjelesne ozljede jedne osobe, pa su time počinili kazneno djelo protiv života i tijela.

 

Možda vas zanima i ovo:
Message