News

Komentari 61

Vatrogasca su pretukli jer je na koncertu pomagao djevojci?

Prema neslužbenim informacijama vatrogasac iz Vodica ima frakturu vilice i jagodične kosti i tijekom noći je operiran u splitskoj bolnici. Policija sve istražuje, a njegove kolege su ogorčene

Vatrogasac (36) iz Vodica je ozlijeđen u utorak navečer. Slobodna Dalmacija piše da je vatrogasac nastradao dok je dežurao na protupožarnom osiguranju na koncertu HypeBeats Music Festivala u Šibeniku, na igralištu SC 'Ljubica' u Crnici.

Prema neslužbenim informacijama vatrogasac ima frakturu vilice i jagodične kosti, te je tijekom noći operiran u splitskoj bolnici.

Policija kaže da slučaj istražuju. 

Prema neslužbenim informacijama portala Šibenik.in, djevojka je u sitnim noćnim satima tijekom koncerta prišla 36- godišnjem vatrogascu i rekla mu da ju maltretiraju neki muškarci te da joj je ukradena torbica. On ju je uputio na policiju i odlučio je otpratiti do ophodnje koja se nalazila na koncertu, a dok ju je vodio napala ga je skupina muškaraca te su mu nanijeli teške tjelesne ozljede.

Ljude koje dovode u vezu s napadom navodno su otprije poznati po izgredima i već su imali problema sa zakonom zbog nanošenja teških ozljeda i nasilničkog ponašanja. 

- Danas je nastradao naš kolega prilikom obavljanja službene dužnosti za vrijeme protupožarnog osiguranja. Ovim putem namjera nam je najoštrije osuditi ovakav napad na službenu osobu, na vatrogasca, na čovjeka koji obavlja svoj posao. Također, želimo istaknuti da se nerijetko nalazimo u ovakvim situacijama, međutim većina tih situacija ostaje na verbalnoj razini. Ovakve stvari događaju se ne samo nama, vatrogascima, već i pripadnicima drugih hitnih službi te smatramo da bismo trebali biti zaštićeniji prilikom obavljanja dužnosti.
Ovaj događaj pokazao je težinu i složenost obavljanja našeg posla te očekujemo da će institucije odraditi posao te da će odgovorne osobe snositi pravednu razinu odgovornosti.Kolegi koji je pretrpio teške tjelesne ozljede i kojeg tek čeka operativni zahvat i oporavak želimo skori povratak među svoje kolege - stoji u priopćenju koje potpisuje predsjednik Radničkog vijeća Javne vatrogasne postrojbe grada Šibenika Ivan Cvitan.

Najčitaniji članci