Obavijesti

News

Komentari 55

'Pričekale' su da prođe ponoć: Stigle prve bebe u 2016. godini

'Pričekale' su da prođe ponoć: Stigle prve bebe u 2016. godini
13

U KBC-u Rijeka prva beba u Novoj 2016. godini rođena je u ponoć i petnaest sekundi. U Splitu je, pak, prva beba, mali Bepo, rođen u prvoj minuti nove godine

VIDEO

U prvim sekundama 2016. godine stigle su nam i prve ovogodišnje bebe.

Tako je u KBC-u Rijeka prva beba u Novoj 2016. godini rođena u ponoć i petnaest sekundi.

Malena Leana Šikić, drugo je dijete Evelin i Saše Šikića - duga 52 centimetra i teška 3,9 kilograma.

Majku i novorođenu bebu posjetio je i gradonačelnik Vojko Obersnel.

Nel Pavletić/Pixsell

U Splitu su noćas rođene dvije bebe, a u rodilištu ih je posjetio dožupan Luka Brčić.

Jedna od ponosnih majki, Natalija Katavić (38) iz Splita, rodila je sina Bepa u prvoj minuti nakon ponoći, a kako je kratko ispričala, sve je prošlo dobro.

Pokretanje videa...

24sata Video 00:28

U KBC-u Osijek gradonačelnik Ivan Vrkić posjetio je Petra Milanovića, prvu bebu rođenu u 2016. godini i njegovu majku Tanju Milanović (19).

POGLEDAJTE VIDEO: Gradonačelnik Vrkić posjetio Petra i majku Tanju

Pokretanje videa...

24sata Video 00:12

Petar je rođen točno u ponoć, dugačak je 50 cm i težak 3450 grama.

Mlada mama Tanja rodila je Petra prirodnim putem pa se i beba i mama osjećaju dobro. Tata Goran spremno je ujutro dočekao sina, sa sedamnaestomjesečnom kćerkicom Ivom u naručju. Obitelj Milanović je iz Punitovaca nedaleko Đakova.

Marko Mrkonjić/PIXSELL

Inače, u osječkom rodilištu se u novogodišnjoj noći rodilo čak 13 beba, šest do ponoći i sedam poslije ponoći. Iako je u rodilištu bilo jako gužva, bebe su oduševile dežurnog doktora Šijanovića koji je sretan što je Nova godina počela tako brojno. Naime, tijekom protekle 2015. godine u Osijeku je rođeno gotovo 200-tinjak beba manje nego 2014. godine.

U Općoj županijskoj bolnici u Požegi prva rođena beba u novoj godini je djevojčica. Curicu je dva sata iza ponoć rodila žena iz Grabarja, nedaleko Požege.

U drugim bolnicama, Slavonski Brod, Nova Gradiška i Pakrac poroda nije bilo. Prvi u Novoj godini očekuju se tek u poslijepodnevnim satima.

Mali Borna Rajić prva šibenska beba

U rodilištu šibenske Opće bolnice 1. siječnja u 00.43 sati rodio se mali Borna Rajić. Bebu tešku 3400 grama i dugu 50 centimetara rodila je 26-godišnja knjigovotkinja iz Šibenika Ivana Rajić.

- Borna mi je prva beba i osjećam se izvrsno. Zahvaljujući vrhunskoj brizi osoblja bolnice i medicinskoj ekipi predvođenoj dr. Čabom i sestrom Dragicom, sve je dobro prošlo.

- Termin poroda je bio 23. prosinca, ali izgleda da je Borna odlučio sačekati da bude prva beba koja je u Novoj 2016. godini rođena u Šibeniku - rekla nam je Ivana na novogodišnje jutro.

Roditelji su već morali objašnjavati kako nisu obožavatelji youtuberice, bivše suprige tajkuna Luke Rajića, Borne Rajić, već da im je muško ime Borna svidjelo davno prije nego su njeni uratci na kanalu postali popularni.

U dva iza ponoći stigla prva beba na području Bjelovarsko – bilogorske županije

Kristina Pavlović (23) je prva rodilja na području Bjelovarsko – bilogorske županije. Ona je rodila u dva sata iza ponoći sina težine 3.600 grama i dugačkog 53 centimetara. Presretna majka kojoj je ovo prvi porod kazala je da je sina Adrijana porodila bez poteškoća i komplikacija.

Prva varaždinska beba Rafael svijet ugledao u 6,22 sati

Rafael Škarica, prva je beba rođena u varaždinskom rodilištu. Majci Karolini Čaklec Škarica iz Stažnjevca ovo je prva beba, a maleni je na svijet došao ujutro u 6 sati i 22 minute.

- Težak je 3.660 grama i visok 50 centimetara. Bilo je teško ali sve je dobro prošlo i jako sam sretna - kazala je mama Karolina kojoj je u ime Varaždinske županije, zamjenik župana  Alen Kišić poklonio  paket sa svim nužnim stvarima za najmlađeg člana obitelji.

- Tijekom protekle godine bio je 21 porod više nego godinu dana ranije, te je rođeno 34 beba više. Godišnje prosječno imamo oko 10 posto poroda rodilja iz drugih županija - kazala je pročelnica Službe za ginekologiju i opstetriciju dr. sc. Aleksandra Špoljarić.

U Karlovačkoj županiji prvi je rođen Fran Dubić

Fran Dubić iz Ogulina prva je ovogodišnja beba rođena u Karlovačkoj županiji. Fran je drugo dijete u obitelji, a majka Kristina dječaka je rodila carskim rezom u 7,25 sati u Općoj bolnici Karlovac. Majku i novorođenče tijekom dopodneva posjetio je Davor Mandić predsjednik Gradskog vijeća, predsjednik Gradskog odbora HDZ-a i ravnatelj Gimnazije koji im je i uručio prigodni poklon.

- Dobro smo, presretna sam. Fran mi je drugo dijete. Imam još djevojčicu staru dvije godine. Ona je rođena 17. prosinca, suprug na Badnjak slavi rođendan  i sada je Fran rođen na Novu godinu. Svaki tjedan ćemo imati po jedno slavlje.  – kazala je Kristina.

Mali David prva beba u Zadru

Mali David Žunić prva je beba u Novoj godini u Zadru, ali i prva beba u obitelji Žunić. Mama Lana rodila ga je carskim rezom u minutu iza 1 sat.

- Mislili smo da će naš David doći prirodnim putem, ali nije išlo pa smo morali na carski rez, kazala nam je Lana koja nije skrivala sreću.

David je težak 3.770 grama i dugačak čak 56 centimetara.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 55

VIDEO

UŽIVO Ovako se slavilo u Zadru, Osijeku, Zagrebu: Jedni plesali kolo, a drugi skakali u more...
NORIJADA DILJEM HRVATSKE

UŽIVO Ovako se slavilo u Zadru, Osijeku, Zagrebu: Jedni plesali kolo, a drugi skakali u more...

Donosimo programe proslava zadnjih srednjoškolskih dana maturanata diljem Hrvatske!

VIDEO Masovna histerija nakon rezolucije o Srebrenici: Srbi su izašli na ulice u kolonama auta
NEVJEROJATNO

VIDEO Masovna histerija nakon rezolucije o Srebrenici: Srbi su izašli na ulice u kolonama auta

BEOGRAD Jučer je izglasana rezolucija o Srebrenici. Brojni građani diljem Srbije izašli na ulice i negodovali. Kralj patetike Aca Vučić mjesecima je podgrijavao atmosferu koja je nakon izglasavanje rezolucije o genocidu u Srebrenici došla do razine patološkog ludila i masovne histerije.
Žuto upozorenje za dio zemlje, vikend donosi novo nevrijeme...
VREMENSKA PROGNOZA

Žuto upozorenje za dio zemlje, vikend donosi novo nevrijeme...

Za vikend promjenljivo i nestabilno. Još u subotu česta sunčana razdolja, osobito u Dalmaciji, a u nedjelju lokalno izraženi pljuskovi praćeni grmljavinom, javlja DHMZ...