Obavijesti

News

Komentari 247

Prijatelj nesuđenog ministra Mije Crnoje nema boravište?

Prijatelj nesuđenog ministra Mije Crnoje nema boravište?
2

Pomoćnik ministra Buljevića prepustio je gradski stan šogoricama pa će ga provjeravati Povjerenstvo za sukob interesa. Piličić inače slovi za bliskog prijatelja Mije Crnoje

VIDEO

Pomoćnik ministra obrane Zoran Piličić, koji inače slovi za bliskog prijatelja nesuđenog ministra Mije Crnoje, kao branitelj je dobio na korištenje stan od Grada Zagreba. Umjesto da on živi u njemu, u njega je uselio šogorice.

- Nakon ovakvih medijskih objava Povjerenstvo provjerava pojedini slučaj te traži da mu se dostavi sva potrebna dokumentacija zbog razmatranja pokretanja ili nepokretanja postupka protiv mogućeg prekršitelja. Mogu samo općenito reći da je dužnosnicima zabranjeno ostvarivati pravo u slučaju da se krši načelo jednakosti pred zakonom - pojasnila nam je predsjednica Povjerenstva za sprečavanje sukoba interesa Dalija Orešković dodajući kako će provjeravati spomenuti slučaj. U imovinskoj kartici od 16. ožujka Zoran Piličić je pod boravištem naveo da ono “ne postoji”.

RTL je prenio kako je Piličić navodno nagovarao susjede da mu potpišu izjavu i time potvrde da živi na adresi Stjepana Draganića 1 na Malešnici u Zagrebu.

Navode kako su susjedi to odbili jer nisu htjeli kršiti zakon te dodali kako se Piličić spomenutim stanom ne koristi od 2004. godine. Pomoćnik ministra ujedno je od 2015. član Vijeća za nacionalnu sigurnost, koji je imenovala predsjednica Grabar Kitarović. Do zaključenja ovog izdanja nismo dobili odgovore na upite upućene Ministarstvu obrane i Uredu predsjednice. No zato se sam Piličić očitovao Nacionalu. Objasnio je kako Grad nije pokazao razumijevanje u njegovu slučaju jer je od 2007. pokušavao otkupiti sporni stan. Naime, navodi da je 2008. isprva dobio potvrdan odgovor za otkup stana, koji mu je Grad dao na korištenje kao hrvatskom branitelju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Potom je dostavio dokumentaciju plus potvrdu Ministarstva branitelja da će mu, kao ratnom vojnom invalidu, omogućiti kredit za otkup stana. No na kraju su ga odbili jer “stan ne koristi u kontinuitetu”. Razlog je, dodaje, to što je kao profesionalan vojnik za potrebe službe izbivao iz zemlje. Potvrdio je da su se u stan uselile šogorice, i to zbog potreba bolničkog liječenja u Zagrebu.     

Dobio bi kredit da ga grad nije odbio     

Kao ratni vojni invalid imao je pravo da mu Ministarstvo branitelja omogući kredit za otkup stana sličan Crnojinu. Ostvario bi tu povlasticu, tvrdi za Nacional, da mu Grad na kraju nije odbio zahtjev za otkup stana. Inače, MORH je čak bio spreman, kaže Piličić, dati Gradu svoje nekretnine u zamjenu za stanove koje su koristili profesionalni vojnici, no to je propalo.     

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 247
VIDEO

Dankin otac bio na poligrafu, s majčinog mobitela brisane su poruke na dan kad je nestala?
NOVA SAZNANJA?

Dankin otac bio na poligrafu, s majčinog mobitela brisane su poruke na dan kad je nestala?

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci
SNIMILI VIDEO NA TIKTOKU

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci

Muškarci su tražili 50.000 KM za objavu informacija o nestaloj Danki Ilić (2)
Nevjerojatno! Trojac iz BiH je na TikToku tvrdio da je Danka (2) kod njih: Policija ih je uhitila
TRAŽILI NOVAC ZA INFORMACIJE

Nevjerojatno! Trojac iz BiH je na TikToku tvrdio da je Danka (2) kod njih: Policija ih je uhitila

Od nestanka dvogodišnje djevojčice u utorak popodne, u naselju Banjsko Polje kod Bora, na jugoistoku Srbije, u potragu je bilo uključeno više od 500 pripadnika MUP-a, dobrovoljaca...