Obavijesti

News

Komentari 222

Prijavio mito, a dobit će kaznu veću od onog tko ga je primio?

Prijavio mito, a dobit će kaznu veću od onog tko ga je primio?
3

Ramiz Pandžić svojevoljno je donio USKOK-u dokaze o izvlačenju novca iz HAC-a preko direktora Osijek Koteksa Drage Tadića. Pandžić je optužen, Tadić pokajnik

VIDEO

Čovjek koji je svojevoljno prokazao kriminal i izvlačenje milijuna iz Hrvatskih autocesta mogao bi dobiti višu kaznu od direktora koji je davao i primao mito. Na taj apsurd je upozorio Ramiz Pandžić, osječki poduzetnik čiji iskaz je i doveo do uhićenja direktora Osijek Koteksa Drage Tadića

Pandžić je zgrožen informacijom da je Tadić postao novi USKOK-ov pokajnik, što je objavio Jutarnji list uz dijelove Tadićevog iskaza.

Pandžić je poslao pismo glavnom državnom odvjetniku Mladenu Bajiću i ravnatelju USKOK-a Dinku Cvitanu u kojem im najavljuje svoj svakodnevni prosvjed ispred sjedišta Odvjetništva i USKOK-a kako bi ih "upozorio da postoji i spriječio da se Tadić izvuče iz svih kriminalnih radnji koje je radio".

Davao mito da bi dobio posao

Pandžić je bio jedan od dobavljača šljunka za Osijek Koteks. Da bi dobio posao je morao davati mito

Prije dvije godine svojevoljno je donio USKOK-u snimke na kojima Tadić eksplicitno govori da od svakog kubičnog metra materijala jedna kuna ide direktorima u HAC. I da to plaćaju svi građevinari. 

Tek sad, nakon uhićenja u aferi Remorker, pokazalo se da je to istina i da su građevinari mito davali kroz marketinške tvrtke. Pandžić je dostavio  dokumentaciju i nekoliko puta dao iskaz o svemu USKOK-u. Rezultat je bio da je Pandžić optužen zajedno s Tadićem za primanje i davanje barem 2,5 milijuna kuna mita. Optužnica nije dotaknula nikoga u HAC-u.

Sada je Tadić u najnovijoj aferi Remorker navodno postao pokajnik jer je priznao da je dobio 12 milijuna kuna od HAC-a da odustane od gradnje brze ceste Gaženica-Zadar 2, tzv. Kalmetine. Priznao je i da je davao mito od milijun kuna sada uhićenim tajnicima Božidara Kalmete: Zdravku Livakoviću i Milivoju Mikuliću.

- Želim Vas podsjetiti da sve to što sada izlazi u javnost  ja sam vam spominjao u svojim iskazima. Unatoč tome i iscrpnim dokazima, meni nikada niste dozvolili status svjedoka nego ste me nagradili statusom optuženog. Tim izlaganjem kaznenom progonu već godinama moja obitelj i ja živimo na rubu egzistencije. Nitko od nas u regiji ne može dobiti posao. U mene upiru prstom i zovu me budalom i cinkerom - stoji u  Pandžićevu pismu.

On smatra da će Tadićevo priznanje i status pokajnika dovesti do toga da će direktor Osijek Koteksa proći s izuzetno blagom kaznom  i u slučaju u kojem su zajednički optuženi.

- Do zadnjeg atoma snage ću se boriti protiv toga - zaključuje Pandžić. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 222
VIDEO

VIDEO Strava kod zagrebačkog nasipa: Muškarac usmrtio ženu oštrim predmetom, uhitili su ga
ISTRAGA U TIJEKU

VIDEO Strava kod zagrebačkog nasipa: Muškarac usmrtio ženu oštrim predmetom, uhitili su ga

Osumnjičeni koji se dovodi u svezu s ubojstvom je pod nadzorom policije

Braću koju su oduševili Jadran i Plitvice smaknuli su zbog guma: Njihova tijela bacili su u bunar
STRAVA U MEKSIKU

Braću koju su oduševili Jadran i Plitvice smaknuli su zbog guma: Njihova tijela bacili su u bunar

Australce Calluma (33) i Jakea Robinsona (30) lopovi su ubili hicima u glavu i bacili u bunar. Obitelj je identificirala njihova tijela
Jezivi detalji ubojstva na nasipu  u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se
OGLASILA SE I POLICIJA

Jezivi detalji ubojstva na nasipu u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se

Kako neslužbeno doznajemo, muškarac je ženi rasjekao vrat u blizini ruševne bolnice, a onda zvao policiju i predao se. Policija je pronašla tijelo uz samu Savu, a identitet žene još nije poznat.