Obavijesti

News

Komentari 36

Prije 17 godina ubio je djevojku na Krku. Policija ga je imala i pustila. Sad mu počelo suđenje

Prije 17 godina ubio je djevojku na Krku. Policija ga je imala i pustila. Sad mu počelo suđenje

Alajdin Krasniqi ubio je Slavicu Dankić 2004. u Baškoj. Od dana ubojstva je u bijegu. Počelo mu je suđenje u Rijeci a tereti ga se da je nesretnu ženu ugušio golim rukama

VIDEO

Nakon dugih 17 godina na Županijskom sudu u Rijeci počelo je suđenju Alajdinu Krasniqiu (56), rodom iz Prizrena, kojeg se tereti za ubojstvo Slavonke Slavice Dankić (48), na otoku Krku 2004., gdje je u hotelu Zvonimir radila kao sobarica.

Obzirom da je ubojica od dana ubojstva u bijegu, sudi mu se u odsutnosti.

Ovaj intrigantni slučaj datira još od travnja 2004. godine, kada je žrtvino tijelo nađeno na baščanskom predjelu Zarok, u blizini potoka Vela rika.

Policija je nakon zločina protiv ubojice podnijela kaznenu prijavu, tereteći ga da je golim rukama zadavio nesretnu ženu, ugušivši je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Iz izjava svjedoka, koji su sa žrtvom radili u navedenom hotelu, te izjava njenih roditelja i sestre proizlazi kako su Slavica i Alajdin, koji se svima predstavljao kao Idrih iz Češke, upoznali 2000., a njihova veza postala ozbiljnija 2003. godine,

Tada ga je, u rujnu iste godine, dovela roditeljima u obiteljsku kuću u Đakovu, gdje su trebali ostati nekoliko dana, no ostali su do prosinca iste godine.

Ubojica se predstavljao kao imućni poduzetnik iz Praga, koji ima dućan sa galanterijom i dječjim potrepštinama za školu.  

No, žrtvin otac posumnjao je u njegovu priču, a po govoru zaključio da je isti Albanac te kasnije, tvrdi, dobio i saznanja da se radi o "šarenoj osobi, koja se druži s mafijašima".

Došla je odraditi sezonu na Krk, a on ju je ugušio i nestao: 'Ubio mi je Slavicu i umakao policiji'
Došla je odraditi sezonu na Krk, a on ju je ugušio i nestao: 'Ubio mi je Slavicu i umakao policiji'

Kako se otac i budući zet nisu slagali, par se odselio u Osijek, no nekoliko tjedana kasnije nesretna kćer se s modricama vratila roditeljima požalivši se da je Alajdin psihički i fizički maltretira te da neće više s njim imati posla.

'Ubit ću je i poslati u koferu'

Shrvani roditelji svjedočili su kako su tada uslijedili neprestani telefonski pozivi u kojima ih je ubojica vrijeđao te u više navrata prijetio kako će im kćer ubiti i poslati je kući u kovčegu.

Nedugo nakon toga Slavica je otišla raditi u Bašku, no bivši dečko ju je pratio, došavši za njom i iznajmivši sobu nedaleko hotela u kojem je radila i u koji je dolazio te joj jednom prilikom i opalio šamar.

Slavičine kolege svjedočile su kako im se požalila na Alajdina i kako su je savjetovali da sve prijavi policiji, no, iz nepoznatog razloga ona je 15.travnja pristala s njim otići u Crikvenicu, o čemu je obavijestila kolegicu.

Tog, a ni idućeg dana nije se više javljala na telefon niti je bila u sobi u kojoj su joj ostale stvari, te su djelatnici hotela prijavili njen nestanak policiji. Pet dana kasnije pronađeno je njeno tijelo. Krasniqi je dan nakon ubojstva pobjegao iz Hrvatske. Policija ga je imala, ali tada nije znala da je ubojica. Tog jutra zatekli su ga na graničnom prijelazu Kamensko.

Na temelju vize veleposlanstva RH u Pragu trebao je napustiti državu do 26. ožujka te godine, pa mu je tada Prekršajni sud u Sinju izrekao novčanu kaznu i protjeran je na godinu dana iz Hrvatske. 

Da je on ubojica potvrđeno tek nakon 14 godina

Nažalost, u to vrijeme još se nije znalo da je počinitelj ubojstva, budući da je tijelo ubijene žene pronađeno tek nekoliko dana kasnije. Konačna potvrda sumnji da je upravo Krasniqi čovjek koji je oduzeo život Slavici Dankić dogodila se tek 14 godina kasnije, kada je stigao krucijalni nalaz DNK vještačenja. Protiv ubojice je podignuta optužnica, no obrana je potom tražila da se vještačenje DNK izdvoji kao nezakonit dokaz. Kako je sud to odbio, obrana se žalila Vrhovnom sudu koji je žalbu uvažio.

U siječnju prošle godine izmijenjene su neke odredbe Kaznenog zakona vezano uz izuzimanje bioloških tragova pa je tada bilo moguće uzeti krv najbližeg srodnika osumnjičene osobe i provesti vještačenje kako bi se potvrdio identitet.

Ponovljenim DNK vještačenjem, a nakon što su Krasniqijevoj majci uzeti brisevi i krv, potvrđeno je da je ona majka osobe čiji su biološki tragovi pronađeni na mjestu zločina.

Iduće ročište zakazano je za početak listopada kada će u svrhu svjedoka biti pozvani vještak biološkog vještačenja te sudsko medicinski vještak.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 36
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a