Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
9 komentara

Prije 20 godina: Stjepanova velika ljubav spasila je Malenu

Prije 20 god. Stjepan je rodi slomljenog krila ponudio privremeno utočište računajući kako će otići kad se oporavi. No roda mu je uskoro postala najbolja prijateljica

Ivica Galović/Pixsell
Foto: Ivica Galović/Pixsell
9 komentara

Stjepan Vokić (66)  je rodi otvorio vrata svog doma, ali i vrata svog srca. Zahvaljujući tome, svijet je čuo najljepšu ljubavnu priču.

Stjepan je domar osnovne škole u Brodskom Varošu kod Slavonskog Broda. On je Malenoj do sada pomogao othraniti 45 ptića koje je izlegla s dva rodana. Prvi je dolazio samo tri godine, no drugi, Klepetan, zbog svoje vjernosti postigao je planetarnu slavu. Svakog proljeća među prvima preleti 22.000 kilometara dug put iz Afrike do Hrvatske, do svoje Malene. Stjepan im je na dvorišnoj zgradi osnovne škole napravio gnijezdo do kojeg se penju posebnim stepenicama. Stjepan se nakon više od dva desetljeća rado sjeti onog dana kada je prvi put ugledao Malenu.

- Pecao sam ribu s prijateljima na iločkom ribnjaku, nedaleko od nas vidio sam pticu koja je po putu lovila male žabe, odmah mi je bilo jasno da joj je krilo slomljeno jer ga je vukla po blatu.

Pretpostavio sam da su lovci pucali u nju. Prijatelji su mi pomogli da uhvatim rodu jer sam joj htio pomoći. Da to tada nisam učinio, Malena već davno ne bi bila među živima. Htio sam samo pomoći ranjenoj ptici, a sve se to izrodilo u neraskidivo prijateljstvo - prisjeća se on. Prekrasna priča o Malenoj, Klepetanu i sada umirovljenom Stjepanu Vokiću obišla je zemaljsku kuglu. Nema kontinenta ni države u kojoj vodeće medijske kuće nisu prenijele ovu neobičnu priču.

U utorak je možete pogledati na hrvatskoj televiziji u emisiji “Dobro jutro, Hrvatska” te na www.ponoshrvatske.hr. 

Klepetanov dolazak čeka cijela Hrvatska

Svake godine ljudi diljem Hrvatske željno čekaju Klepetanov dolazak i broje dane do njegova povratka. Stjepan ga dočeka s kantom punom svježih ribica i vode. Zajedno s njim i svojom Malenom skrbi o mladuncima dok ne polete iz gnijezda.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message