Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
36 komentara

Prije smaknuća na električnoj stolici tražio je svinjske nogice

Zagorski je inzistirao da ga smaknu na električnoj stolici, a ne smrtonosnom injekcijom, metodom koja se koristi u novije vrijeme. Smatrao je da je to brži i manje mučan način umiranja...

36 komentara

"Rasturimo to" bile su posljednje riječi Edmunda Zagorskog (63), Amerikanca osuđenog na smrtnu kaznu zbog dvostrukog ubojstva 1983. godine. Smaknuli su ga u četvrtak na električnoj stolici, u strogo čuvanom zatvoru u Nashvilleu.

Njegova posljednja želja bile su ukiseljene svinjske nogice i svinjski repovi za večeru. Kad su ga, nekoliko trenutaka prije smaknuća, upitali ima li što za poručiti, samo je rekao:

- Rasturimo to!

Zagorski je inzistirao da ga smaknu na električnoj stolici, a ne smrtonosnom injekcijom, metodom koja se koristi u novije vrijeme. Smatrao je da je to brži i manje mučan način umiranja. 

Svjedocima smaknuća, među kojima su bile i obitelji njegovih žrtava, smijao se u lice. Kad je struja počela teći njegovim tijelom, nije se niti pomaknuo. Nakon što ga je 15 sekundi treslo 1750 volti, Zagorski je i dalje disao. Ubijen je u drugom puštanju struje koje je također trajalo 15 sekundi.

Handout photo of death row inmate Edmund Zagorski | Autor: Handout/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL Foto: Handout/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

Postao je tako druga osoba u Tennesseeju koju su smaknuli na električnoj stolici od 1960. godine. Prema zakonu te države, svi zatvorenici koji su počinili zločin prije 1999. godine mogu birati između injekcije i stolice, piše Daily Mail

Zagorskog su osudili davne 1983. zbog ubojstva dvoje muškaraca koji su kod njega došli kupiti marihuanu. Ustrijelio ih, opljačkao, a onda im izrezao grkljane. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message