News

Komentari 124

Prijetio premijeru, imao bombe, a sudac ga je odbio pritvoriti

Prijetio premijeru, imao bombe, a sudac ga je odbio pritvoriti

Muškarac (63) dobio je zabranu prilaska premijeru Andreju Plenkoviću te se redovito mora javljati policiji jer mu je prijetio nakon napada Danijela Bezuka na zgradu Vlade i ranjavanja policajca

Općinsko državno odvjetništvo u Sisku podnijelo je žalbu Županijskom sudu u Sisku jer je sudac istrage pustio 63-godišnjaka, koji je prijetio premijeru Andreju Plenkoviću, da se brani sa slobode i nije ga poslao u pritvor.

Naime, tužiteljstvo je 17. listopada dobilo kaznenu prijavu policije protiv muškarca zbog prijetnji i neovlaštenog posjedovanja oružja. On je, kako piše tužiteljstvo, 12. i 13. listopada pričao s novinarima potaknut nedavnim napadom 22-godišnjaka na policijske službenike koji su osiguravali zgradu Vlade Republike Hrvatske. Tada je, pišu, izrekao ozbiljne prijetnje predsjedniku Vlade Republike Hrvatske. Pretresli su mu kuću i vikendicu i ondje našli pušku ručne izrade, zračnu pušku, više komada ručnih bombi i granata te više od 200 metaka.

- Osumnjičenik je ispitan u ovom državnom odvjetništvu nakon čega je sucu istrage nadležnog suda predloženo da se protiv njega odredi istražni zatvor zbog opasnosti da će ometati kazneni postupak utjecajem na svjedoke i opasnosti da će počiniti teže kazneno djelo kojim prijeti. Sudac istrage je odbio prijedlog za određivanje istražnog zatvora te osumnjičeniku rješenjem odredio mjere opreza zabranom napuštanja boravišta i obvezom redovitog javljanja nadležnoj policijskoj postaji - napisali su u tužiteljstvu.

POGLEDAJTE VIDEO: Trenutak napada na Markovom trgu 

S druge strane, muškarca (48), zbog prijetnji premijeru Plenkoviću, sudac istrage iz Zagreba odlučio je poslati na 30 dana u Remetinec.

On je nakon pucanja po zgradi Vlade i ranjavanja policajca na trgu sv. Marka na Facebook profilu prijetio smrću Andreju Plenkoviću. Policija ga je privela, a državni odvjetnik tražio je pritvaranja zbog opasnosti da bi mogao opet prijetiti. Sudac istrage to je i prihvatio.

Najčitaniji članci