Obavijesti

News

Komentari 786

'Prijetnji se ne bojim! Glogoški ne govori u ime svih branitelja'

'Prijetnji se ne bojim! Glogoški ne govori u ime svih branitelja'
1

Veteran Domovinskog rata Zoran Erceg (55) ne odustaje od protivljenja prosvjedu u Savskoj iako svaki dan prima prijetnje. No kaže i da prima podršku branitelja

VIDEO

Veteran Domovinskog rata Zoran Erceg (55) ne odustaje od protivljenja prosvjedu u Savskoj iako svakodnevno zaprima prijetnje. Odmah po prvom istupanju u javnost netko mu je probušio sve četiri gume na automobilu, a na Facebooku redovito čita nove prijetnje. 

- Danas mi kažu da će mi tijelo plivati Savom. Vezano selotejpom ili bez njega, pitam vas dragi suborci -  kaže Erceg. 

Prijetnji se ne boji, a mnogo više mu znači podrška branitelja iz cijele Hrvatske. Mnogi od njih su međutim prestrašeni i ne žele imenom i prezimenom izići u javnost. 

'Pa kakva je to situacija da se heroji boje svojih suboraca'

- Kakva je to situacija kada se heroji koji su prošli sve i svašta danas boje svojih suboraca. Kada se oni koji su uz heroja, ministra, Matića uništavali srpske tenkove, danas boje to javno reći. Ako su spremni prijetiti njemu, onda mene mogu riješiti bez problema - smatra Erceg. 

'Kako da podržim prijetnje krvavim Božićem i rušenjem Vlade?'

Kaže kako je na samom početku prosvjeda otišao u Savsku, no odbili su ga politički amblemi i poruke, te zastave koje ne pripadaju Hrvatskoj. Ne može podržati branitelje koji prijete krvavim Božićem i rušenjem Vlade, jer se takve izjave za njega ne razlikuju od onih koje su 90-ih godina stizale s balvan barikada.

'Oni ovakvim djelovanjem šire strah među braniteljima'

- Glogoški kaže da govori u ime svih branitelja što nije istina. On ne govori u moje ime, a ni u ime mnogih čestitih branitelja. Branitelji imaju zašto i imaju svako pravo protestirati. Ali moraju to raditi u skladu sa zakonom i Ustavom Republike Hrvatske za koje smo se svi borili. Ovakvim djelovanjem šire strah među braniteljskom populacijom, što je svojevrsni oblik specijalnog rata - ogorčen je ratni veteran. 

'Imam više prava protestirati od mnogih tamo'

Zoran Erceg vrlo dobro razumije nezadovoljstvo branitelja, jer se kao vojni ratni invalid već 20 godina bori protiv diskriminacije. Štetu su mu nanijeli hrvatsko pravosuđe, policija pa i Ministarstvo obrane. Smatra da ima više prava protestirati nego mnogi koji se okupljaju pod šatorom. No upravo oni su ga doveli do toga da se srami reći da je vojni ratni invalid. 

- Pozivam ih još jednom da se raziđu i svoja prva traže unutar zakonskih okvira. Prijetnje me neće prestrašiti, jer ću govoriti ono što mislim i želim ili me neće biti - poručuje Erceg.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 786
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...