Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
9 komentara

Prijevoznici najavili: Štrajk upozorenja će biti 23. kolovoza

Molimo hitan sastanak da Vlada  RH odredi na koji  način ćemo mi u skladu sa Zakonom o prijevozu u cestovnom prometu dobiti ugovore o javnim uslugama do zakonom predviđenog roka, poručuju

9 komentara

Udruga hrvatskih autobusnih javno linijskih prijevoznika poslala je medijima priopćenje u kojem najavljuju štrajk upozorenja. Nitko im se nije javio na njihov dopis niti je odgovorio na njihove zahtjeve pa su u međuvremenu sindikati zaposlenih u njihovim tvrtkama najavili  štrajk upozorenja 23.8.2019. te obustavu prijevoza početkom školske godine.

Engine driver shortage in Bavaria VOZAČI AUTOBUSA: 'Uvedite red u sustav inače ćemo obustaviti sve linije'

- Situacija u javnom linijskom prijevozu je neizdrživa, a mi smo pritisnuti teškom situacijom na terenu. Rješenje je da se hitno sklope ugovori o javnim uslugama s prijevoznicima, te da se time osiguraju radna mjesta i zadržavanje radnika, jer uskoro ćemo u suprotnome ostati bez radnika, linija, a na kraju i prijevoznika. Jedan od preduvjeta, a koji je već trebao biti ispunjen, je da se donese Pravilnik o obavljanju javno linijskog prijevoza putnika u cestovnom prometu, za koji je e-savjetovanje završilo 10.6.2019., a koji još nije objavljen. Molimo hitan sastanak da Vlada  RH odredi na koji  način ćemo mi u skladu sa Zakonom o prijevozu u cestovnom prometu dobiti ugovore o javnim uslugama do zakonom predviđenog roka od 30.11.2019. Svaka odgoda je neprihvatljiva - poručuju.

Foto:Ilustracija

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message