Obavijesti

News

Komentari 105

Primanja u Zagrebu: Evo kolike su bile najveće i najniže plaće

Primanja u Zagrebu: Evo kolike su bile najveće i najniže plaće
1

U prvih deset mjeseci prošle godine prosječna je zagrebačka neto plaća iznosila 6.537 kuna i bila je 1,9 posto viša nego u istom razdoblju 2015. godine

VIDEO

Prosječna neto plaća u Zagrebu za listopad prošle godine je iznosila 6.513 kuna i bila je za 12 kune ili nominalno 0,18 posto viša nego za rujan, podaci su Odjela za statistiku Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada.

Prosječna je zagrebačka neto plaća za listopad bila za 871 kunu viša u odnosu na državni prosjek. Naime, prema podacima Državnog zavoda za statistiku, prosječna mjesečna neto plaća po zaposlenom u pravnim osobama u Hrvatskoj isplaćena za listopad prošle godine iznosila je 5.642 kune. 

U prvih deset mjeseci prošle godine prosječna je zagrebačka neto plaća iznosila 6.537 kuna i bila je 1,9 posto viša nego u istom razdoblju 2015. godine.

Po podacima Odjela za statistiku, prosječna je neto plaća u zagrebačkom gospodarstvu za lanjski listopad iznosila 6.363 kune, a u izvan gospodarskim djelatnostima 6.831 kunu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Najveća prosječna plaća - 10.621 kunu

Najveće prosječne neto plaće za listopad prošle godine imali su zaposleni u vađenju sirove nafte i prirodnog plina, 10.621 kunu.

U proizvodnji osnovnih farmaceutskih proizvoda i pripravaka prosječna je neto plaća iznosila 10.048 kuna, u financijskim uslužnim djelatnostima, osim osiguranja i mirovinskih fondova 9.534 kune, u proizvodnji računala te elektroničkih i optičkih proizvoda 9.405 kuna, u telekomunikacijama 9.401 kunu itd.

Najniža prosječna plaća - 3.560 kuna

S druge strane, najnižu su prosječnu plaću za lanjski listopad primili zaposleni u proizvodnji odjeće, 3.560 kuna, te zaposleni u zaštitnim i istražnim djelatnostima, 3.598 kuna.

Po podacima Odjela za statistiku, prosječna je bruto plaća za listopad prošle godine u Zagrebu iznosila 9.227 kuna, što je za 17 kuna ili nominalno 0,18 posto više nego za rujan.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 105
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a