Obavijesti

News

Komentari 13

Primorsko-goranska županija: Online nastava za više razrede bit će barem do kraja siječnja

Primorsko-goranska županija: Online nastava za više razrede bit će barem do kraja siječnja
1

Epidemiološke mjere na nacionalnoj razini traju do 31. siječnja, pa su u toj županiji procijenili kako je bolje nastavu uvoditi stupnjevito. U drugim županijama odluke se tek donose

VIDEO

Takva odluka donijeta je zbog velikog broja učenika koji za dolazak u školu koriste javni prijevoz, te kako ne bi dolazilo do okupljanja učenika prije i poslije nastave, kazala je u ponedjeljak Edita Stilin, pročelnica za obrazovanje Primorsko-goranske županije.

Ta županija donijela je odluku da drugo polugodište započne s online nastavom za učenike viših razreda osnovnih škola, te srednjoškolce, a da se na nastavu u učionice vrate učenici nižih razreda. Edita Stilin najavila je i upise u prve razrede osnovnih škola od 25. do 29. siječnj,a te rekla kako se prema podacima MUP-a očekuje nešto manji broj prvašića nego ih je upisano prošle godine. Istaknula je također da je PGŽ osigurala 2,5 milijuna kuna za financiranje 80 pomoćnika u nastavi i u drugom polugodištu tekuće školske godine. 

Stilin je napomenula da epidemiološke mjere na nacionalnoj razini vrijede do 31. siječnja, pa je u razgovoru s epidemiolozima i ravnateljima zaključeno da bi drugo polugodište na području županije bilo dobro početi stupnjevito.

Ravnatelj županijskog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Vladimir Mićović ocijenio je da bi se već i sada, s obzirom na organizaciju u školama i volju nastavnika, moglo nastaviti s nastavom u školi i za stariju djecu. No, istaknuo je, neke stvari poput dolaska i odlaska iz škole, prijevoz, okupljanja oko škole i slično još treba urediti, pa nastavu treba uvoditi stupnjevito.

Mićović je apelirao na roditelje da se pridržavaju epidemioloških mjera, promatraju stanje svoje djece te da djeca kod dolaska u školu poštuju sve mjere.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.