Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Princip na susjedovu kuću ispalio više od 100 metaka

BOLUJE OD PTSP-a: Muškarac koji je u pucao iz kalašnjikova po susjednoj kući i ranio ženu i dijete kaže da je pukao jer su ga susjedi maltretirali...

Goran Jakuš
Foto: Goran Jakuš
23 komentara

Žao mi je, nisam htio pogoditi ni baku ni dijete, rekao je policajcima Mile Princip (51) iz Gornje Bistre kraj Zaprešića koji je u subotu navečer u susjedovu kuću ispalio stotinjak hitaca. Pogodio je Mariju Lorenc (81) i Barbaru F. (12), djevojčicu koja se igrala s Marijinom unukom.
Nakon pucnjave Mile se zatvorio u kuću u kojoj su bili supruga Vesna (43) i sin Ivan (19). Policiji se tri sata nije želio predati.
- Otišao je na balkon. Bojala sam se da se ne ubije, da se ne baci. Nije nas zatočio niti nam je prijetio - rekla je Vesna. Ozlijeđenu Mariju su s teškom prostrijelnom ranom potkoljenice odvezli u bolnicu Sveti Duh, a djevojčicu, koju su tri metka tek okrznula, u Kliniku za djecu u Klaićevoj ulici u Zagrebu. Djevojčicu će uskoro pustiti kući. Miletova supruga Vesna (43), u nedjelju je bila očajna. Ispričala je kako je njen suprug bio u Domovinskom ratu te da boluje od PTSP-a, a tri puta se liječio u Psihijatrijskoj bolnici Vrapče. Probleme sa susjedima, koji su u njihovoj kući prije bili podstanari, imaju već godinu dana otkad su Lorenci počeli dovoziti zemlju na svoju parcelu. Zbog toga im se, dok kiši, u podrum počela slijevati voda, priča Vesna.
- Mile je popio. Vidio je susjedina sina da opet dovozi zemlju i rekao mi je da zovem policiju. To sam i učinila, ali su oni pristali doći tek nakon trećeg poziva, nakon što je suprug već izletio iz kuće iako sam im i prije rekla da bi moglo biti zla - priča kroz suze Vesna. Kaže da je pucao na kuću te da nije želio nikog pogoditi. Policiji je on navodno rekao da je želio ubiti susjedina sina.
- Uzrujao se nakon što je saznao da je pogodio dijete. Ne odobravam ovo što je učinio. Hvala Bogu da su žive - rekla je Vesna i dodala da su joj najveća podrška sinovi. Sve je počelo u subotu oko 19.30 sati. Predao se nakon tri sata pregovora s policijom.

Možda vas zanima i ovo:
Message