Obavijesti

News

Komentari 105

Pripremite se, bit će pakleno! Ponegdje i čak 40 stupnjeva

Pripremite se, bit će pakleno! Ponegdje i čak 40 stupnjeva
1

Do utorka diljem Hrvatske izrazito vruće, velika je opasnost toplinskog vala, koji će vrhunac imati u ponedjeljak, za Knin, Rijeku, Split i Dubrovnik. Od utorka nestabilnije i nešto svježije

VIDEO

Do utorka diljem Hrvatske pretežno sunčano, vedro i jako sparno. Vrhunac toplinskog vala koji može biti opasan za zdravlje u većini krajeva bit će u ponedjeljak, kad će temperature biti i preko 35 stupnjeva, piše HRT.

U unutrašnjosti Dalmacije moglo bi biti i 40! Ne zanemarujte savjete i preporuke o hladovini, tekućini i izbjegavanju većih napora. DHMZ je za Knin u ponedjeljak i utorak označio crveni alarm upozorenja na toplinski val.

Isto je upozorenje za Rijeku, Split i Dubrovnik za ponedjeljak.

Hrvatska danas

Sunčano i vruće. Vjetar u unutrašnjosti uglavnom slab. Na Jadranu ujutro burin, potom slab do umjeren sjeverozapadnjak i zapadnjak. Najviša dnevna temperatura od 32 do 37 °C, piše DHMZ.

Hrvatska sutra

Sunčano te i dalje vruće. U prvom će dijelu dana mjestimice u središnjim i gorskim krajevima biti prolazno umjerene naoblake. Vjetar slab i umjeren sjeverni i sjeveroistočni, piše DHMZ.

Na Jadranu će u noći i ujutro puhati slaba do umjerena bura, a zatim zapadni i sjeverozapadni vjetar.  Najniža jutarnja temperatura od 18 do 22, na Jadranu od 23 do 27, a najviša dnevna uglavnom između 32 i 37 °C.

Do utorka vruće pa opet nestabilnije

Vikend u Slavoniji, Baranji i Srijemu obasjan suncem. Mjestimice ujutro ponegdje uz malo magle. Temperatura između 32 i 35 stupnjeva, vjetar slab i umjeren istočnjak i jugoistočnjak.

U središnjoj Hrvatskoj sunčano i jako toplo. Temperatura od jutarnjih 17 ide i do 35 stupnjeva. 

Vruće i na sjevernom Jadranu pa i u Lici i Gorskom kotaru. Najviša dnevna temperatura između 31 i 34 stupnja. Isto će biti i na srednjem Jadranu.

U unutrašnjosti Dalmacije malo niže jutarnje temperature, ali dnevne će ići i do 38 stupnjeva. More zbog slabog i umjerenog zapadnog i jugozapadnog vjetra mirno i malo valovito.

Na krajnjem jugu Hrvatske vrlo vruće, uz slab do umjeren jugozapadni i zapadni vjetar, većinom prema otvorenome.

Sredinom sljedećeg tjedna temperatura će u unutrašnjosti biti i niža od 30 stupnja pa će vrhunac toplinskog vala biti u ponedjeljak. 

Do utorka će biti sunčano, a tijekom utorka nestabilnije, u noći na srijedu kiša i grmljavina. Na Jadranu do utorka opasnost od toplinskog vala, a od utorka će i na moru popuštati vrućina, piše HRT.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 105
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca