Obavijesti

News

Komentari 281

Pripremite se: Snijeg će padati četiri dana, i to bez prestanka

Pripremite se: Snijeg će padati četiri dana, i to bez prestanka
5

Prema prognozi norveškog instituta, snijeg će u Zagrebu padati od ponedjeljka do četvrtka. Slično će biti i na području Varaždina, Krapine, Karlovca te osobito u Lici i Gorskom kotaru

VIDEO

Velike hladnoće koje su obilježile ovaj i protekli tjedan, u idućem bi tjednu mogle zamijeniti oborine. Kako prognozira norveški Yr, u Zagrebu bi snijeg mogao padati od ponedjeljka do četvrtka i to bez prestanka. Inače, riječ o meteorološkom institutu koji ima poprilično točne prognoze.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

00:22

Temperature će i dalje ostati u minusu iako će biti ipak nešto više nego proteklih dana. Slično se vrijeme očekuje i na području Varaždina, Krapine, Karlovca te osobito u Lici i Gorskom kotaru koji bi prvu sljedeću 'veliku pošiljku' snijega mogli dobiti već u ovaj petak.   

Snježne padaline predviđaju se u idućem tjednu i na istoku zemlje kao i u unutrašnjosti Dalmacije, ali bit će ih ipak nešto manje nego u središnjoj Hrvatskoj i gorskim predjelima.  

Iako se uz more očekuje većinom kiša i to u velikim količinama, i tamo bi, osobito u ponedjeljak i utorak, mogla pasti i pokoja snježna pahulja i to prvenstveno na riječkom i zadarskom području. 

Ledena smrt u Europi u nekoliko dana uzela 54 života

Još šestero ljudi umrlo je od hladnoće u ponedjeljak u Poljskoj gdje se temperature u nekim područjima još kreću oko 20 stupnjeva Celzijevih ispod ništice, objavio je u utorak vladin Centar za nacionalnu sigurnost.

Tako je u valu hladnoće koji vlada Europom od kraja prošlog tjedna u nekoliko dana umrle su najmanje 54 osobe, većinom u Poljskoj.

- Još šest osoba umrlo je od hladnoće tijekom zadnja 24 sata - objavio je centar u kratkom priopćenju.

- Broj žrtava pothlađenosti popeo se na 71 osobu od 1. studenoga - navodi centar u tom priopćenju. Poziva da se pomogne potrebitima u teškim meteorološkim uvjetima, uglavnom beskućnicima.

Po meteorološkim predviđanjima, temperature bi trebale postupno rasti u nadolazećim danima u Poljskoj, ali će ostati ispod ništice.

Prošle je zime, neobično blage, oko 77 osoba umrlo od pothlađenosti u toj zemlji s 38 milijuna stanovnika.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 281
VIDEO

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja
LOV NA 76 POTPISA

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja

Plus+ SDP sada predlaže vladu od godinu dana koja bi okupila cijelu oporbu. HDZ-ove pregovore s DP-om će voditi Medved. Most i Možemo za manjinske vlade, ali jedni sa drugima ne mogu

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda
VIDEO Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer čak i ako da ostavku
STOP ZA MILANOVIĆA

VIDEO Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer čak i ako da ostavku

Na Ustavnom sudu se raspravljalo o načinu na koji se predsjednik RH Zoran Milanović angažirao u izbornoj kampanji